Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
27. 5. 2018,
1.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Natisni članek

UEFA liga prvakov Jürgen Klopp Real Madrid Liverpool Mohamed Salah Sergio Ramos

Nedelja, 27. 5. 2018, 1.25

1 leto

Navijači Liverpoola želijo kazen za kapetana Reala

Je Sergio Ramos Liverpoolovi zvezdi res želel zlomiti roko? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

30

Mohamed Salah | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po novem naslovu Reala v ligi prvakov - beli balet je v Kijevu s 3:1 premagal Liverpool - je veliko prahu dvignila tudi poškodba zvezdnika rdečih Mohameda Salaha, ki je moral v solzah zapustiti zelenico že po pol ure igre. "Poškodba je zelo resna, gre za hujšo poškodbo rame," je resnost poškodbe potrdil nemški strokovnjak na klopi Liverpoola Jürgen Klopp.

Real Liverpool
Sportal Bale junak Reala, tragičen večer vratarja Liverpoola

Liverpool je tekmo v Kijevu pogumno odprl in nekajkrat resno ogrozil vrata Reala, sledil pa je šok, ki je spremenil potek srečanja. Po pol ure igre je kapetan Reala Sergio Ramos moško štartal na žogo, ki jo je imel v posesti Egipčan. Ob posredovanju ga je tako nerodno podrl, da si je v tej sezoni neustavljivi napadalec poškodoval ramo.

Salah je poskušal nadaljevati srečanje, a bolečine so bile prehude. Številni mediji menijo, da je šlo za izpah ramena, česar Klopp ni potrdil, je pa dejal, da je poškodba zelo resna in da je tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ki se začne čez slabih 20 dni, pod velikim vprašajem.

Kako se je Salah poškodoval?

Klopp potrdil zle slutnje. Bo ostal tudi brez SP?

Mohamed Salah je takoj vedel, da poškodba ni nedolžna. V trenutku so ga oblile solze. | Foto: Reuters Mohamed Salah je takoj vedel, da poškodba ni nedolžna. V trenutku so ga oblile solze. Foto: Reuters "Poškodba je zelo resna, gre za hujšo poškodbo rame," je za BT Sport črni scenarij potrdil trener Liverpoola. "Seveda bo poskusil in naredil vse, da se mu uspe sestaviti, a v mojih očeh ni veliko upanja. Počakajmo, kaj bodo pokazali podrobnejši testi, a ni videti dobro."

Nemec o potezi Ramosa ni hotel govoriti, zelo jezni pa so bili navijači Liverpoola. Prepričani so, da je Španec namerno poškodoval egiptovskega zvezdnika, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih dosegel kar 44 zadetkov.

Cristiano Ronaldo
Sportal Se Ronaldo poslavlja od Reala? "Lepo je bilo tukaj."

Ramos po novem najbolj osovražena oseba v Liverpoolu

"Kdor misli, da je bila poškodba Salaha plod nesrečnih okoliščin, ne pozna Ramosa. Želel mu je zlomiti roko," je zapisal eden od jeznih navijačev rdečih. Prepričan je, da je bil ravno to trenutek na tekmi, ki je na koncu odločil srečanje.

"To je najbolj pokvarjen nogometaš v zgodovini nogometa. Uefa, dajte mu dosmrtno prepoved igranja nogometa," je zapisal drugi, tretji pa: "To ni nogomet, to je rokoborba!" Tudi večina preostalih ljubiteljev nogometa je na strani rdečih in se z njihovimi hudimi očitki strinjajo, Ramosa branijo le Madridčani.

Resnica je, da sta se oba zataknila z rokami, nepopustljivi španski branilec pa je roko Egipčana morda res predolgo zadržal pod pazduho in se zakotalil čez njo. Po ogledu posnetka lahko rečemo, da je lahko Salah srečen, da jo je odnesel le z izpahom, roka bi brez težav lahko tudi počila. Ali je to kapetan Reala storil namerno ali ne, je druga zgodba. 

Je Sergio Ramos res vedel, kaj počne?

  • Da. Ramos bi moral za to potezo prejeti hudo kazen. To ni več nogomet.
    84,65 %
    3392 glasov
  • Ne. Šlo je za nesrečo.
    15,35 %
    615 glasov
Oddanih 4007 glasov
Real Liverpool
Sportal Španci se že norčujejo iz Evrope
Ne spreglejte