Šport > Nogomet
1071 ogledov

"Danes je po vsem svetu lepo biti Hrvat"

Zlatko Dalić
Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je po porazu v finalu svetovnega prvenstva kazal mešano razpoloženje. Po finalu je bil žalosten, a hkrati ponosen na vse, kar je njegova ekipa v Rusiji pokazala, tudi v finalu, kjer jo je po dobri igri pokopala nesrečna enajstmetrovka.

"Čestitam Franciji za osvojeni naslov. Mi smo zdaj žalostni, a ponosni na vse, kar se je dogajalo v Rusiji. Tudi na današnji tekmi. Igrali smo dobro, a nas je zaustavila nesrečna enajstmetrovka. Dvakrat se je bilo v igro težko vrniti, čeprav smo tudi v drugi polčas krenili dobro. A Francozi so mojstri za protinapade in polprotinapade, kar so na žalost dokazali tudi proti nam," je po tekmi dejal Dalić.

Hrvaški selektor meni, da so se odločilni trenutki tekme vendarle zgodili v prvem polčasu. "V prvih 20 minutah smo nadzorovali igro, bili boljši, imeli dve tri polpriložnosti. A oni so nam zabili srečen gol, po prekršku, za katerega niti ne vem, če je sploh bil. Tudi enajstmetrovka, ki se je zgodila v času, ko smo bili najbolj prepričljivi, je bila nesrečna, nasploh lahko rečem, da po petih, šestih tekmah sreče, je tokrat nismo imeli," je kot enega od razlogov za poraz navedel Dalić.

Dalić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko se bomo ohladili, bomo šele dojeli, kaj smo storili. Igrali smo pošteno, borbeno, dostojanstveno. Če smo bili dostojanstveni pri zmagah, moramo biti tudi v porazu, čeprav mi žal, da nismo osvojili zlata. Predvsem zaradi fantov, mislim, da so si ga zaslužili. Zahvaljujem se jim za vse, zame je bilo to prvenstvo fantastično. Če nam bi kdo pred prvenstvo ponudil srebro, bi ga seveda takoj sprejeli," je zadovoljen s prikazanim selektor.

Ta meni, da je njegova reprezentanca dosegla tri velike stvari. "Osvojili smo srebro, vrnili kult reprezentance, za katero se ni navijalo le na Hrvaškem, ampak po celem svetu. Tretja pozitivna stvar pa je, da smo dobili najboljšega igralca. Luka Modrić si je to zaslužil. Tudi aplavz gledalcev na stadionu ekipi in Luki pove veliko. Danes je po vsem svetu lepo biti Hrvat," meni trener, rojen v Bosni in Hercegovini.

Pokali Nagrade Šport In najboljši posamezniki prvenstva so ...

Ni presenetljivo, da so bili podobnega mnenja tudi drugih hrvaški igralci. "Ni lahko izgubiti, moramo počakati, da se čustva umirijo, potem bomo lahko kaj pametnejšega rekli. Bili smo tako blizu, a hkrati tako daleč. Mislim, da smo bili večji del tekme boljši, toda prejeli smo nesrečne gole, po katerih se je bilo nemogoče vrniti. Francozi se veselijo, mi pa smo ponosni. Tudi sam sem ponosen na nagrado, a bi jo takoj zamenjal za naslov prvaka. Za mojo nagrado imajo veliko zaslug tudi soigralci, brez njih je ne bi dobil. Zahvalil bi se tudi navijačem, na vseh teh so bili fantastični, za njih mi je še posebej žal," je dejal kapetan Modrić.

Modrić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Na igrišču smo pustili srce, nihče nam ne more ničesar zameriti. Žal smo izgubili, ampak smo napravili nekaj, česar se bomo dolgo spominjali. Ne samo po rezultatu, ampak tudi po odnosu, po obnašanju. To velja tudi za naše navijače," je bil ponosen Šime Vrsaljko.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice