Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčani v Liverpoolu boljši kot doma: dobili so "le" tri gole

Deli na:
Mariborčani v Liverpoolu boljši kot doma: dobili so "le" tri gole

Foto: Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so v 4. krogu lige prvakov v skupini E izgubili v gosteh proti Liverpoolu z 0:3 (0:0).

Za domače so zadeli Mohamed Salah v 49., Emre Can v 64. in Daniel Sturridge v 90. minuti. Izbrance Darka Milaniča naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka 21. novembra, ko bodo gostovali pri moskovskem Spartaku.

* Stadion Anfield, gledalcev 52.600, sodniki: Kružliak, Balko in Somolani (vsi Slovaška).
* Strelci: 1:0 Salah (49.), 2:0 Can (64.), 3:0 Sturridge (90.).
* Liverpool: Karius, Moreno, Klavan, Matip, Alexander-Arnold, Wijnaldum (od 17. Henderson), Can, Milner, Salah (od 74. Sturridge), Oxlade-Chamberlain, Firmino (od 85. Grujić).
* Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Rajčević, Billong, Milec, Kabha, Pihler, Bohar (od 69. Bajde), Hotić (od 81. Ahmedi), Mešanović (od 59. Tavares).
* Rumena kartona: Bohar, Rajčević.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so na prvi medsebojni tekmi s klubom iz mesta slovite glasbene skupine The Beatles izgubili z 0:7, tokrat so jo bolje odnesli, zahvaljujoč bolj obrambni igri. Slovenski prvaki, ki so imeli že pred tekmo obilo nevšečnosti, na prizorišče tekme so prišli za več kot normalen delavnik prepozno zaradi težav z letalom, so v prvem polčasu še držali korak s favoriziranimi Angleži.



A v drugem so kakovostnejši gostitelji upravičili vlogo favorita, hitro prišli do zanesljive prednosti in ostali na dobri poti za preboj v izločilne boje. Na drugi strani Mariborčani sicer teoretično še imajo možnosti za drugo mesto po zmagi Seville proti Spartaku, a je kakovost in ne nazadnje tudi denar na strani tekmecev. Velja omeniti, da je z 0:3 izgubila tudi mlada mariborska ekipa proti liverpoolskim vrstnikom v mladinski ligi prvakov.

Mariborčani so v prvem polčasu uresničili svoj osnovni cilj in zdržali pritisk Liverpoola. Štajerci so se na Anfieldu ves čas branili, Liverpoolčani pa so sicer gradili napade, pritiskali, a ob zgoščeni obrambi gostov niso prišli niti do enega nevarnejšega strela. Še najbolj nevarno je bilo v 30. minuti, ko je po podaji z desne strani ob Robertu Firminu Jean-Claude Billong žogo preusmeril proti lastnim vratom, Jasmin Handanović pa je izvrstno posredoval in žogo odbil v prečko.

Že v 49. minuti pa so domači povedli. Trent Alexander-Arnold je podal z desne strani, pred golom pa je žogo v mrežo preusmeril Mohamed Salah. Tri minute zatem je Aleksander Rajčević v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Firmina, sodnik pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel James Milner, toda njegov strel je Jasmin Handanović obranil, žogo je preusmeril v vratnico.

Izbranci Jürgena Kloppa pa so svojo premoč vendarle kronali znova v 64. minuti, ko je po dvojni podaji do strela z roba kazenskega prostora prišel Emre Can in z natančnim strelom po tleh ugnal Handanovića. V 69. minuti so do nevarnejšega strela prišli tudi gosti, ko je po kotu do odbite žoge prišel Martin Milec, močno sprožil s približno 20 metrov, njegov strel pa je Loris Karius ukrotil.

V 90. minuti so domači še povečali prednost, po kotu je žoga prišla do Daniela Sturridgea, ki je iz bližine brez težav zadel za končnih 3:0.