Nogometni zvezdniki v boju s posledicami mundiala

Hrvaški reprezentant Dejan Lovren opozarja, da jih je SP izčrpalo čustveno in fizično.
Fotografija: Tako hrvaški reprezentant Dejan Lovren kot angleški Harry Kane še čutita posledice napornega ritma in čustveno praznino, ki ju je prinesel mundial v Rusiji. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
Tako hrvaški reprezentant Dejan Lovren kot angleški Harry Kane še čutita posledice napornega ritma in čustveno praznino, ki ju je prinesel mundial v Rusiji. FOTO: Carl Recine/Reuters

Številni nogometaši se soočajo z utrujenostjo ob začetku sezone. Razlog je napornen ritem, ki ga je poleti v Rusiji narekovalo svetovno prvenstvo, kar je za angleški Telegraph potrdil hrvaški reprezentant Dejan Lovren. Poudaril je, da imajo težave z iskanjem forme tudi največji zvezdniki, kot sta Mohamed Salah in Luka Modrić. Za svoje reprezentančne kolege, s katerimi je Lovren osvojil naslov svetovnih podprvakov, pa je dejal, da jih je prvenstvo čustveno izčrpalo. "Poleg tega je bil premor za počitek kratek. Ni se tako enostavno takoj prilagoditi," je razmišljal Lovren.

Pri sebi opaža, da se počuti drugače, kot bi se v tem obdobju sicer. "Preprosto ni isto, če priprave ne začneš prvega dne. S svojim moštvom nisem imel predsezonskega treninga. Najpomembneje je, da prideš v formo, vendar so vsi tisti, ki so igrali na svetovnem prvenstvu, zdaj v fazi prilagoditve. Tudi Luka Modrić mi je dejal, da se bori s tem," je razkril nogometaš Liverpoola. 

Na vprašanje, koliko časa bodo potrebovali nogometni asi, da se vrnejo v svojo najboljšo formo, je hrvaški branilec odgovoril: "Pravzaprav ne vem, vsi se bojujejo s tem. Veliko tekmovanje izžame, čustveno in telesno. Prej ali slej se bo to rešilo in vsi bodo kazali svoje najboljše predstave, vendar bodo za to potrebovali čas," je še omenil Lovren, čigar reprezentanca je v petek na tekmi lige narodov na Reki remizirala z angleško (0:0).

Komentarji: