Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2017,
15.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Natisni članek

Stožice Prva liga Telekom Slovenije Mladen Rudonja NK Olimpija NK Olimpija Andres Vombergar

Petek, 28. 7. 2017, 15.12

6 let, 6 mesecev

Andres Vombergar

Uradno: Olimpija ima novega napadalca, ki ga je potrebovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

1

Andres Vombergar | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Mladi Argentinec slovenskih korenin Andres Vombergar je sklenil triletni dogovor z ljubljansko Olimpijo. Napadalec, ki se je pred prihodom v Ljubljano dokazoval v drugi argentinski ligi, po podpisu pogodbe ni skrival zadovoljstva: "Zelo sem zadovoljen. Olimpija je bila moja edina želja, o drugih ponudbah nisem niti malo razmišljal."

Olimpija, ki si je po dveh zmagah v uvodnih dveh krogih priigrala vodilni položaj v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo v nadaljevanju kariere računala tudi na pomoč 22-letnega Argentinca Andresa Vombergarja, ki nestrpno čaka na trenutek, ko bo lahko svoje znanje razkazal občinstvu v domovini svojih prednikov. V nedeljo, ko se bodo zmaji v Stožicah pomerili z Aluminijem, tega še ne bo mogel storiti, saj NK Olimpija še čaka Vombergarjev certifikat iz Argentine, tako da se mladi napadalec še ni mogel registrirati za nastop v 1. SNL. 

Pred 22 leti se je rodil v Villi Luzuriaga, kot mladinec nabiral izkušnje tudi pri argentinskem klubskem velikanu River Plateju, nato pa se je dokazoval pri klubih Club Atlético Ituzaingó, Fenix de Pilar in nazadnje Los Andes, kjer je igral kot posojeni nogometaš Fenixa. V napadu je bil tako prodoren, da si je prislužil vzdevek Tank (El Tanque).

Rudonja: Andres je igralec, ki ga potrebujemo

Ljubljanski klub je v poletnem prestopnem obdobj Mladen Rudonja je v Ljubljano pripeljal 22-letnega Argentinca, željnega dokazovanja na sončni strani Alp. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mladen Rudonja je v Ljubljano pripeljal 22-letnega Argentinca, željnega dokazovanja na sončni strani Alp. Foto: Urban Urbanc/Sportida u iskal kandidata za novega napadalca, ki bi nasledil najboljšega strelca Leona Benka. Hrvaški trener Igor Bišćan je prižgal zeleno luč za prihod 22-letnega Južnoameričana, ki je v zadnji sezoni v drugi argentinski ligi na 36 tekmah dosegel 13 zadetkov. 

"Srečni smo, ker smo izpeljali prestop. Andres je igralec, ki ga potrebujemo. Vemo, da nam lahko pomaga, prav tako sem prepričan, da je tudi Olimpija zanj najboljša rešitev. Ponavljam, naša vztrajnost in lojalnost igralca ter njegove družine sta zaslužni za prestop," se je za klubsko stran pohvalil Mladen Rudonja.

Nekdanji reprezentant, ki je pri zmajih zadolžen za kadrovsko politiko, je prvi stik z Južnoameričanom vzpostavil že pred tremi meseci.

Kaj je Vombergar sporočil navijačem Olimpije?

Vombergar: Vesel sem, da se je ta zgodba končala

Kaj je po sklenitvi dogovora s trenutno vodilnim slovenskim prvoligašem dejal Vombergar, ki je v dresu Olimpije z veseljem poziral objektivu na Ljubljanskem gradu, v središču Ljubljane in na štadionu Stožice?

  Ljubljančani so v Evropi hitro izpadli (VPS Vaasa v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo), v 1. SNL pa so nanizali dve zmagi. Premagali so Celjane in Novogoričane. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ljubljančani so v Evropi hitro izpadli (VPS Vaasa v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo), v 1. SNL pa so nanizali dve zmagi. Premagali so Celjane in Novogoričane. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Zelo sem zadovoljen. Olimpija je bila moja edina želja, o drugih ponudbah nisem niti malo razmišljal. Vesel sem, da se je ta zgodba končala in da lahko rečem, da sem igralec Olimpije," je dejal napadalec, ki si je v živo ogledal zadnjo zmago Olimpije na gostovanju v Novi Gorici (2:0). Soigralci so ga presenetili s kakovostjo in tehnično podkovanostjo, hkrati pa so mu olajšali prilagajanje na slovensko nogometno okolje z izkazovanje gostoljubnosti.

Vombergar je že šesti poletni novinec pri Olimpiji. Pred njim so zmaje okrepili Tomislav Tomić (Zrinjski Mostar, BiH), Goran Brkić (Mladost Kakanj, BiH), Mitch Apau (Westerlo, Bel), Stefan Savić (Roda Kerkrade, Niz) in Dario Čanađija (Rijeka, Hrv).

Če bo na naslov Olimpije v kratkem prispel igralčev certifikat, bi lahko Vombergar že kandidiral za nastop v četrtem krogu, ko bodo Ljubljančani 5. avgusta gostovali pri kranjskem Triglavu.

Ne spreglejte