Aleksander Čeferin je novi predsednik Uefe

Predsednik NZS je na tajnem glasovanju v Atenah dobil 42 glasov od skupno 55, kolikor je članic zveze
Avtor
14.09.2016 11:06
Čas branja: 1 min

Aleksander Čeferin, predsednik Nogometne zveze Slovenije, je novi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa). Na izrednem kongresu Uefe v Atenah ga je na tajnem glasovanju podprlo 42 držav, njegovega konkurenta, Nizozemca Michaela van Praaga pa 13. Čeferin, ki ga čaka dvonipolletni mandat, ta je krajši zaradi predčasnega slovesa suspendiranega predhodnika, Francoza Michela Platinija, je tako postal sedmi predsednik Uefe.

V zadnjem nagovoru pred glasovanjem je Čeferin med drugim dejal: "Nisem tu, da bi izpostavljal nepravilnosti. Nočem ustvarjati empirija strahu, ko nas bo vsak dan strah. Rad bi izpostavil dobre stvari, ki jih je Uefa počela. In ste jih počeli vi. Želim si normalnega obdobja, pozitivnih stvari, prijateljstva," obljublja prvi mož Nogometne zveze Slovenije, ki je izpostavil, da je kandidat z jasno vizijo ter brez preteklosti v raznih odborih. "Veter sprememb piha skozi Uefo. To je konec enega obdobja in začetek novega."

"Nisem sanjač, sem pragmatik. Grajenje mostov je čudovito. Grajenje igrišč je še boljše. Bolje je graditi centre, prihodnost za mlade. Nogomet na prvem mestu, to bo moje vodilo, za to sem pripravljen žrtvovati svoje nadaljnje življenje," je še dejal Čeferin. Njegov program lahko preberete tukaj.

O Čeferinovi kandidaturi smo pisali v članku Čeferin ima vseslovensko podporo, bo zavladal Uefi?, o umazani kampanji pa v Bo »predsednikov mož« postal predsednik Uefe?.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
TOP Gradbeništvo
TOP Gradbeništvo Cement - ali lokalna ali pa draga zgodba

Izšla je majska številka revije Gradbeništvo. Brezplačno si prenesite PDF-različico.

FINANCE
Okolje & energija
Ronaldo, Messi, na tekmo z biciklom! Tako pravi vajin šef Čeferin.
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar Ronaldo, Messi, na tekmo z biciklom! Tako pravi vajin šef Čeferin.

Evropski nogomet mora pomagati pri zaščiti planeta in sodelovati pri okoljskih in družbenih spremembah, je zapisal predsednik Evropske nogometne zveze UEFA Aleksander Čeferin in svetoval vožnjo na tekme in treninge s kolesi ali javnim prevozom.

FINANCE
Slovenija
Kdo si upa: Aleksander Čeferin
Slovenija
SlovenijaRedakcija Financ Kdo si upa: Aleksander Čeferin 5
FINANCE
Manager
Ljudje, ki nam bodo letos krojili življenje in posel
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Ljudje, ki nam bodo letos krojili življenje in posel 2

Naredili smo nabor ljudi, ki se jih bomo letos nagledali, naposlušali in ki bodo vsak po svoje krojili podobo sveta, Evrope in Slovenije. Kaj nam bodo zakuhali?

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

Aktualno
Nov član komisije za razvrščanje zdravil
Medicina danes
AktualnoNoemi Kandus Nov član komisije za razvrščanje zdravil

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na redni seji 18. januarja odločil, da za nadomestnega člana komisije za razvrščanje zdravil na listo imenuje internista doc. dr. Boruta Juga s KO za žilne bolezni UKC Ljubljana. Zamenjal bo dr. Dragana Kovačiča z Oddelka za bolezni srca, pljuč in ožilje v bolnišnici Celje.

FINANCE
Vabilo k posredovanju ponudb za odkup terjatev
OGLAS
Finance
Javna objava
Finance PR Vabilo k posredovanju ponudb za odkup terjatev (OGLAS)