Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 1. 2018,
10.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Anže Semenič Domen Prevc Goran Janus svetovno prvenstvo v poletih Oberstdorf

Nedelja, 21. 1. 2018, 10.30

6 let, 3 mesece

Pred ekipno tekmo SP v poletih

Slovenskim skakalcem je kristalno jasno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Goran Janus | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Cilj je medalja. Borba bo velika. Skakati bomo morali brez najmanjših napak. Najšibkejši člen bo zelo pomemben," je dal trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus jasno vedeti, da bodo morali danes v Oberstdorfu odskakati odlično, če bodo želeli osvojiti medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih.

Če bi gledali dosežke skakalcev, ki so nastopili na posamični tekmi in bodo tekmovali na današnji ekipni preizkušnji z začetkom ob 16. uri, bi zlati postali Norvežani, srebrni bi bili Poljaki, Nemci bronasti, slovenski skakalci pa bi osvojili četrto mesto.

Dosežki reprezentanc na posamični tekmi

Norveška 2.457 točk

Poljska 2.304,2

Nemčija 2.290,3

Slovenija 2.173,8

Brez najmanjših napak

Domen Prevc se zaveda, da ne bo smel ničesar izsiljevati, da bo lahko pomagal ekipi. | Foto: Sportida Domen Prevc se zaveda, da ne bo smel ničesar izsiljevati, da bo lahko pomagal ekipi. Foto: Sportida A se v slovenski reprezentanci zavedajo, da so na svetovnih prvenstvih v poletih sposobni skočiti na zmagovalni oder. To bi bilo drugič po letu 2012, ko jih takrat niso pričakovali med dobitniki medalj, a so poleteli do bronastega odličja.

"Cilj je medalja. Borba bo velika. Skakati bomo morali brez najmanjših napak. Najšibkejši člen bo zelo pomemben. Tega se zelo zavedam. Je pa Domen (Domen Prevc, op. a.) zadnji polet opravil najbolje. Za danes moramo biti optimisti," poudarja glavni trener Goran Janus.

Od slovenskih orlov, ki bodo nastopili na ekipni tekmi, je bil na posamični preizkušnji najšibkejši člen prav Domen, ki je dobil interno bitko s Tilnom Bartolom, pri zadnjem poskusu pa je imel 18. dosežek in nakazal, da se z letalnico Heini Klopfer počasi ujemata.

Slovenski skakalci za ekipno tekmo

Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen Prevc

"Fantom povedal, da morajo uživati"

Jernej Damjan poudarja, da bo ključna sproščenost. | Foto: Sportida Jernej Damjan poudarja, da bo ključna sproščenost. Foto: Sportida "Napredek je bil, a to še zdaleč ni to, kar bi želel. Pri skokih je tako: bolj izsiljuješ, manj dobiš," je po včerajšnjem dnevu dejal 18-letni Domen.

"Fantom bom povedal, da moramo uživati, ker le tako lahko pridemo do medalje. Če jo bomo želeli izsiliti, je ne bo. Vsi vemo, da smo sposobni skočiti do nje. Želja je, da ostanemo sproščeni in naredimo takšne polete, kot jih znamo," je najizkušenejši Jernej Damjan dal vedeti, da bo ključna sproščenost, Domen pa je ob tem dodal: "To je res, da bo pomembno, da bomo uživali, ker bo vsak od tega največ odnesel. Za ekipno tekmo imam zdaj občutek, kako bi šel. Včeraj sem se nekako ujel z letalnico in to je prijetna napoved za današnjo tekmo."

"Večkrat smo že bili med kandidati in smo ostali brez medalje"

Peter Prevc ekipne medalje na svetovnih prvenstvih v poletih še nima. Bo do nje skočil danes? | Foto: Reuters Peter Prevc ekipne medalje na svetovnih prvenstvih v poletih še nima. Bo do nje skočil danes? Foto: Reuters Tretji in četrti mož bosta Anže Semenič in Peter Prevc, z izjemo Damjana preostala trojica še nima ekipne medalje na svetovnih prvenstvih v poletih. Danes se ponuja priložnost, a se slovenski orli zavedajo, da imajo svoje cilje tudi drugi.

"Močno upam, da bo vreme zdržalo. Na ekipnih tekmah se lahko marsikaj zgodi. Bili smo že favoriti in na koncu nismo bili. In obratno. V Oslu je bila loterija in prišli smo na stopničke, ko ni nihče pričakoval. V Vikersundu je bilo tudi malo verjetno, pa smo jo dobili. Od takrat smo bili na vsakem prvenstvu med favoriti, a nam ni šlo," je dal Peter, s šestim mestom najboljši Slovenec na posamični tekmi, vedeti, da dosežki na posamičnih tekmah ne kažejo realne slike za ekipno preizkušnjo.

Ne spreglejte