Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.07.2017 18:06:55

Jasmina Maček in Tomaž Blazinšek srebrna v Bakuju

Slovenija je na strelskem evropskem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju osvojila odličje srebrnega leska. Zanj sta poskrbela Jasmina Maček in Tomaž Blazinšek, ki sta na mešani ekipni tekmi v trapu osvojila drugo mesto. V velikem finalu sta morala priznati premoč Jessici Rossi in Giovanniju Pellielu iz Italije, ki sta slavila z 41:39.

Slovenska strelska ekspedicija v Azerbajdžanu je po dokaj povprečnih uvrstitvah na evropskem prvenstvu vendarle dočakala svoje zvezdne trenutke, zanje pa sta dokaj nepričakovano zaslužna Mačkova in Blazinšek. Na posamičnih tekmah se jima ni izšlo - Mačkova je denimo zasedla 25., Blazinšek pa 30. mesto -, zato pa sta "eksplodirala" na današnji ekipni mešani tekmi v trapu, ki bo tudi na programu poletnih olimpijskih iger v Tokiu 2020.

Mačkova in Blazinšek sta visoko raven streljanja prikazala že v kvalifikacijah in zadela 94 od možnih 100 glinastih golobov in se nato po razstreljevanju prebila v polfinale, kjer sta po pravem trilerju osvojila prvo mesto. A pot do polfinalne zmage je bila trnova, v njej ni manjkalo dramatičnih trenutkov, po dodatnem razstreljevanju pa sta na kolena položila slovaško navezo Jana Špotakova-Marian Kovacoy z 19:18, nekoliko presenetljivo pa sta izpadla v kvalifikacijah zelo prepričljiva Španca Fatima Galvez in Antonio Bailon.


Slovensko strelsko navezo je v finalu čakal obračun z najbolj imenitnima predstavnikoma v tem športu. Jessica Rossi je denimo nosilka zlate kolajne s poletnih olimpijskih iger v Londonu 2012, še bolj znan pa je njen rojak Pellielo, ki ima v svojih vitrinah kar štiri olimpijske kolajne, od tega tri srebrnega in eno bronastega leska, ob tem pa je še nosilec zlate kolajne s svetovnega prvenstva v Limi 2013.

A slovenska dvojica se ni ustrašila imenitnih tekmecev, predvsem to velja za Mačkovo, ki je v finalu zadela kar 22 glinastih golobov, malce pa je spodletelo Blazinšku, ki je zadel zgolj 17 letečih tarč. Njuna zahodna soseda sta bila v finalu veliko bolj uravnotežena, Rossijeva je zadela 20, Pellielo pa 21 glinastih golobov in na koncu za dve točki ukanila slovensko navezo, ki je z drugim mestom priredila prvovrstno presenečenje in šokirala evropsko strelsko javnost.

V nadaljevanju evropskega prvenstva v Azerbajdžanu bodo na sporedu še preizkušnje z orožjem velikega kalibra, slovenske barve pa bodo zastopali Renata Oražem ter Rajmond Debevec, Robert Markoja in Dušan Ziško.

Članki iz rubrike