stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
2 22.05.2018 11:20:35

LESTVICA, DA TE KAP: Strokovnjaki izbrali, Messi najboljši, Oblak šele drugi Slovenec!

Profimedia
Sezona se je v petih najmočnejših evropskih ligah že končala, zato je zdaj pravi čas, da se razglasi najboljše posameznike teh tekmovanj.

Tega so se lotili pri mednarodnem centru za športno raziskavo (CIES), pri katerem so objavili lestvico stotih najboljših nogometašev najboljših petih evropskih lig. Pogoj je bil, da je igralec odigral v sezoni odigral vsaj 1800 minut, oziroma 1440 v nemški bundesligi.

Prvo mesto je prepričljivo pripadlo Lionelu Messiju, megazvezdnik Barcelone je za sabo pustil Davida Silvo (Manchester City) in Paula Dybalo (Juventus). Na šestem mestu najdemo sicer uradno najboljšega igralca angleške premier lige Mohameda Salaha (Liverpool). Verjetno vas zanima, kje je končal Cristiano Ronaldo, člana Reala najdemo šele na 16. mestu, ki si ga deli z napadalcem Napolija Lorenzom Insignejem.

Zanimivo je, da je med najboljšo deseterico kar pol ducata igralcev Manchester Cityja, prav na desetem mestu pa je prvi igralec iz nemške bundeslige, Robert Lewandowski.



Med stoterico najdemo tudi dva Slovenca. Na prvo žogo bi si verjetno skoraj vsak mislil, da bo (naj)višje uvrščeni Slovenec Jan Oblak. Toda ni tako, čuvaj mreže madridskega Atletica celo ni niti najvišje uvrščeni vratar. Petindvajsetletni Škofjeločan je zasedel 82. mesto, recimo tik pred njim sta uvrščena Sergio Ramos (Real) in Shkodran Mustafi (Arsenal), takoj za njim pa Samuel Umtiti (Barcelona) in Lucas Biglia (Milan). Najvišje uvrščeni vratar je Marc-Andre ter Stegen (Barcelona) - 48.

Precej višje od Oblaka se je uvrstil Josip Iličić, član Atalante je namreč 59. Pred njim sta recimo Edin Džeko (Roma) in Eric Dier (Tottenham), tik za njim pa Joël Matip (Liverpool) in zvezdnik Barcelone Luis Suarez.

Celotno lestvico si lahko ogledate TUKAJ.

Galerija

Članki iz rubrike