Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 21.12.2016 09:32:34

Komedija zmešnjav: Glavni sponzor Kopra si ne želi biti na dresih

Grega Wernig
Nadzorni svet Luke Koper se je minuli teden ukvarjal tudi z nogometom. Upravi je naložil, naj pri koprskem nogometnem klubu doseže, da ta iz imena ekipe odstrani Luko, danes pišejo Primorske novice. Nadzorniki namreč ugotavljajo, da dogodki, povezani s klubom, krnijo ugled podjetja Luka Koper doma in v tujini.

V upravi Luke Koper včeraj sklepa nadzornikov še niso želeli komentirati, saj vodstva nogometnega kluba o tem še niso obvestili, kar je za Primorske novice potrdil tudi predsednik koprskega nogometnega kluba Valter Valenčič.


Za zdaj še ni jasno, kako bodo to pri Luki Koper izpeljali. Spremembo imena klub prijavi Nogometni zvezi Slovenije, zato bi lahko brez omembe sponzorja v imenu koprski nogometaši nastopili že v spomladanskem delu prvenstva, ki se bo nadaljevalo 25. februarja. V poslovnih imenikih je sicer registrirano ime kluba FC Koper, ime nogometne ekipe pa je Luka Koper.

Podjetje Luka Koper sicer ostaja generalni pokrovitelj nogometnega kluba, saj ne more kar prekiniti oziroma spremeniti pogodbe. Luka Koper ima namreč z nogometnim klubom petletno sponzorsko pogodbo, vredno 2,5 milijona evrov, ki jo je jeseni 2013 v imenu Luke s klubom podpisal tedanji predsednik uprave, Gašpar Gašpar Mišič. Koprskemu klubu tako do leta 2018 pripada po pol milijona evrov na leto.

Značke: koper, luka, plts

Članki iz rubrike