Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.09.2018 10:15:33

Serena Williams želi končati zgodbo z OP ZDA

Profimedia
Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je dejala, da hoče zapreti poglavje z odprtega prvenstva ZDA, ko je njen izpad na igrišču zasenčil finalni dvoboj z japonsko najstnico Naomi Osaka in njeno premierno zmago na turnirjih velike četverice. A ob tem ostaja osupla nad priznanjem trenerja, da ji je med dvobojem nudil nedovoljeno pomoč.

Zmagovalka 23 turnirjev za veliki slam je gladko izgubila v finalu OP ZDA, med dvobojem pa si privoščila več izpadov, na koncu pa glavnega sodnika Portugalca Carlosa Ramosa obtožila celo seksizma.

Williamsova je v drugem nizu izgubila živce, zato ji je Ramos podelil kar tri opomine: najprej zaradi nedovoljene pomoči trenerja, nato, ker je po izgubljeni igri na svoj servis in v navalu besa zlomila lopar, nazadnje pa še zaradi besednega izpada, ko je sodnika označila za tata in lažnivca.

V pogovoru za avstralsko televizijo Channel Ten je ameriška zvezdnica v nedeljo dejala, da se sodnik do moškega igralca ne bi obnašal na takšen način. Dodala je, da "ženskam sodniki ne spregledajo niti polovice tega, kar si lahko privoščijo moški".



"Trenutno ženske žal nismo, kar lahko dokažem, v enakopravnem položaju z igralci," je dejala v pogovoru, ki ga je povzela francoska tiskovna agencija AFP, in dodala: "A tako pač je. Sama skušam preboleti vse, kar se je zgodilo, končati zgodbo in gledati naprej."

Spor z Ramosom se je začel, ko ji je sodnik izrekel opomin zaradi nedovoljene pomoči trenerja Patricka Mouratoglouja, ki je pozneje priznal ravnanje. Williamsova je dejala, da njegove geste ni videla, da s trenerjem nimata posebnih signalov in da jo še vedno močno bega njegovo priznanje.

"Vprašala sem ga: 'Kako to misliš, da si me treniral?' Nimava posebnih signalov, nikoli jih nisva imela. Odvrnil mi je, da je naredil gib in rekla sem mu: 'Dobro, naredil si gib. Ampak zakaj zdaj ljudem razlagaš, da si me treniral?' Tega res ne razumem. Le zakaj je to rekel?" se je na to temo še vedno spraševala prva zvezdnica ženskega tenisa.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike