Iz nogometnih zelenic: Maribor verjetno čaka kazen Uefe

Nekdanji nogometaš Olimpije Ezekiel Henty se seli na Madžarsko. Poškodbe povrzočajo preglavice Evertonu. 

Objavljeno
20. julij 2017 17.53
J. M.
J. M.

Maribor - Sredino povratno tekmo drugega predkola kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Zrinjskim so zaznmovali tudi navijaški izgredi. Zaradi neprimernega vzklikanja mariborskih navijačev obstaja možnost, da bo klub kaznovan s strani disciplinske komisije pri Uefi. Poleg tega je morala posredovati tudi policija, saj so morali izdati sedem plačilnih nalogov, šest ljudi pa so do zaključka tekme tudi pridržali.

Nekdanji nogometaš Olimpije Ezekiel Henty se po neuspešni avanturi v Rusiji seli na Madžarsko. Nigerijec je podpisal za madžarskega prvaka Videoton, ki ga vodi nekdanji trener zeleno-belih Marko Nikolić. Henty je s klubom sklenil triletno pogodbo.

Angleški nogometni prvoligaš Everton pa se sooča s težavami. Poškodovala sta se namreč dva prvokategornika, osrednji branilec Ramiro Funes Mori, ki bo zaradi poškodbe kolena moral na operacijo in pa vezist Ross Barkley, ki bo zaradi operacije dimelj odsoten štiri tedne. 

Olimpija dobila ukor

Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je po prvem krogu nove sezone Prve lige Telekom Slovenije kaznoval le ljubljansko moštvo. Zaradi žaljivih vzklikov navijačev na tekmi s Celjem, ki so bili namenjeni sodniku, bodo ljubljančani morali plačati 250 evrov. Tej je ob ukoru dodelil še 250 evrov denarne kazni zaradi žaljivega vzklikanja navijačev sodniku na tekmi s Celjem.