Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
24. 5. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Natisni članek

Petrol Olimpija Roman Lisac Joc Pečečnik

Četrtek, 24. 5. 2018, 21.50

5 let, 10 mesecev

Ali se bo Joc Pečečnik vključil v Olimpijo?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Tomaž Berločnik Roman Lisac | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Medtem ko so košarkarji Petrola Olimpije v lovu na 17. naslov državnega prvaka, vodstvo kluba dela s polno paro, da bi zgodbo nekdaj spoštovanega kluba v Evropi spet razširili. Na zadnji tekmi v Novem mestu smo ob Olimpijini klopi videli tudi podjetnika Joca Pečečnika. "Morda je kaj na tem," je direktor Roman Lisac dejal, ali lahko pričakujemo njegov vstop v košarkarsko Olimpijo.

Čeprav je Olimpija vpeta v državno prvenstvo, v katerem je v boju s Krko 1:1 - igra se na tri zmage - pa vodstvo kluba razmišlja o prihodnosti. Potem ko so v Ljubljani naznanili, da bodo pri financah prišli na zeleno vejo, so apetiti začeli naraščati tudi pri udejstvovanju v evropskih klubskih tekmovanjih.

V zadnji sezoni je Olimpija igrala v tretjerazredni Fibini ligi prvakov. In ker je velika želja zeleno-belih spet nastopiti vsaj v eurocupu, sta se direktor Roman Lisac in predsednik Tomaž Berločnik podala v Beograd na zaključek evrolige ter se tam pogovarjala s prvim možem evrolige Jordijem Bertomeujem o morebitnem posebnem vabilu za eurocup.

KK Krka, KK Petrol Olimpija
Sportal Velika vrnitev Krke, nervoza pri Ljubljančanih

"Upamo, da pridemo do eurocupa"

Grega Hrovat ni bil razpoložen na zadnji tekmi v Novem mestu. Kako bo v petek v Hali Tivoli? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Grega Hrovat ni bil razpoložen na zadnji tekmi v Novem mestu. Kako bo v petek v Hali Tivoli? Foto: Urban Urbanc/Sportida "Pogovarjala sva se z Bertomeujem, a smernic tako zgodaj še nobenemu ne dajo. Zagotovo ni nihče dobil zaveze, da bo dobil posebno vabilo za eurocup. Kaj se bo zgodilo, bomo videli. Upamo na najboljše. Konec junija bodo udeleženci znani, je pa kar nekaj kandidatov za eurocup," Lisac upa na najboljše.

Pri Olimpiji za zdaj o B-načrtu lige prvakov ne želijo razmišljati, saj je njihova želja, da bi igrali v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. "Trenutno smo osredotočeni na državno prvenstvo. Najprej želimo prvenstvo speljati do konca, nato bomo videli, kaj in kako," pravi Lisac.

Na drugi tekmi državnega prvenstva v Novem mestu, kjer je Krka izenačila izid v zmagah na 1:1, smo lahko ob Olimpijini klopi videli kar nekaj vplivnih ljudi iz sveta gospodarstva. Nekateri so bili v dolenjskem glavnem mestu, ker je imelo podjetje Krka sejo nadzornega sveta.

Luka Dončić
Sportal Kralj Dončić zagospodaril Evropi, pobral nov naziv MVP in ostal brez besed!

Pečečnik v družbi Jankovića na gostovanju v Novem mestu. Lisac o mladem nadarjenem Hrvatu skrivnosten.

Joc Pečečnik je bil na zadnji tekmi Olimpije v Novem mestu. | Foto: Vid Ponikvar Joc Pečečnik je bil na zadnji tekmi Olimpije v Novem mestu. Foto: Vid Ponikvar Zato pa smo lahko ob parketu videli tudi župana Ljubljane Zorana Jankovića ter ob njem Joca Pečečnika, ki je velik športni navdušenec. O tem, ali bi se lahko slednji vključil v projekt Olimpije, je bil Lisac skrivnosten: "Morda je kaj na tem, morda se pogovarjamo. On ima rad šport. Njega sem že pred desetimi leti prepričeval in vabil v košarko. A je bilo takrat drugače."

Potrditi prav tako ni mogel prihoda nadarjenega hrvaškega košarkarja Luke Šamanića. Krilni košarkar, ki meri v višino 208 cm in je član Barcelone, je po poročanju hrvaških medijev na pragu Olimpije. Tudi o morebitnem prihodu Hrvata Lisac veliko ni mogel povedati: "Morda bo pri nas. Zelo bi bil zanimiv. V tem letniku je eden izmed petih najboljših na svetu. A ne moremo prav nič povedati, ali bo prišel ali ne."

Zato pa je direktor Olimpije potrdil, da je prioriteta ljubljanskega kluba, da v prihodnje v svoje vrste med drugim pripeljejo nadarjene mlade košarkarje, ki bi jih nato v zmajevem gnezdu izpopolnili in prodali v premožnejša moštva ter posledično s tem tudi kaj zaslužili.

Kratkoročna prioriteta, kot pravi Lisac, pa je osvojiti državno prvenstvo. Olimpija in Krka bosta tretjo tekmo finala odigrala v petek v Hali Tivoli (ob 18. uri).

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić, brez pretiravanja

 

Ne spreglejte