Celjani so se izvlekli v sodnikovem dodatku, megla prestavila obračun Rudarja in Gorice

Na gostovanju v Dravogradu so bili z 2:1 boljši od Ankarana Hrvatinov, Aluminij pa je visoko ugnal Triglav.

Objavljeno
18. november 2017 15.55
J. P.
J. P.

Dravograd - Nogometaši Celja so v 16. kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja vpisali peto zmago, tretjo zapovrstjo, a so se morali v Dravogradu, kjer so gostovali pri zadnjeuvrščenem članu elite Ankaranu Hrvatinih, za nove tri točke pošteno potruditi. Končni izid (2:1 v njihov korist) je namreč šele v tretji minuti sodnikovega dodatka postavil rezervist Fedor Predragović, ki je na igrišče pritekel zgolj osem minut prej. Mladi napadalec iz BiH je vknjižil svoj prvi gol v majici zdajšnjega delodajalca.

Vse, kar je bilo v dvoboju omembe vredno, se je zgodilo v drugem polčasu. V 55. minuti je Emir Burkić zruši Jucieja Lupeto, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Luka Žinko. Gostiteljem je medvedjo uslugo po uri igre napravil Žan Humar, ki je moral z drugim rumenim kartonom predčasno pod prho. Kljub vsemu je Ankaran, ki ostaja pri eni zmagi in sedmih točkah v sezoni, v 88. minuti izenačil po zaslugi Francoza Raoula Delgada, ki je biil uspešen s prostega strela. Da so vse tri točke romale v Celje, je v sodnikovem dodatku po podaji Rudija Požega Vancaša poskrbel Predragović.

Aluminij prepričljivo premagal Triglav

Nogometaši Aluminija so si zagotovili pomembno zmago v boju za obstanek. Na gostovanju v Kranju so z 0:3 (0:1) prepričljivo ugnali Triglav in na sedmem mestu prehiteli Krško, ki pa ima tekmo manj.

Dvoboj je bil dokaj izenačen, saj so Kidričani do 90. minute vodili za en gol, na koncu pa so izkoristili številčno premoč (izključen je bil vratar Elvis Džafić). V 42. minuti je Žiga Škoflek z roba kazenskega prostora ustrelil Žiga Škoflek, žoga je še Dina Suljevića in spremenila smer ter končala za hrbtom nemočnega Džafića. V 90. minuti sta zadela še Alen Krajnc in Marko Nunić.

Megla zmagala v Velenju

Nogometaši velenjskega Rudarja in Gorice so odigrali le dobrih 25 minut, potem pa je glavni sodnik zaradi goste megle, ki je povzročala slabo vidljivost, prekinil tekmo na velenjskem stadionu.

Trenutno tretje- in petouvrščena ekipa se bosta po novem pomerili v ponedeljek ob 15. uri.

ANKARAN HRVATINI - CELJE

Ankaran Hrvatini : Celje 1:2 (0:0)

Športni center Dravograd, sodnik Sagrković (Vrhnika).

Strelci: 0:1 - Žinko (55./11 m), 1:1 - Delgado (88.), 1:2 - Predragović (90+3.).

Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar, Pahor, Burkić, Mate, Klapan, Delgado, Nkama, Meledje, Miahilovič (od 59. Matošević), Cerovec (od 78. Smiljanić).

Celje: Jurhar, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Pišek, Žinko, Križan (od 61. Požeg Vancaš), Dangubić, Šušnjara (od 81. Kesić), Lupeta (od 85. Predragović).

Rumeni kartoni: Humar, Pahor, Klapan; Kelhar, Pišek.

Rdeč karton: Humar (59.).


Triglav - Aluminij 0:3 (0:1)

Športni center Kranj, gledalcev 300, sodnik: Skomina (Koper).

Strelci: 0:1 Škoflek (42.), 0:2 Krajnc (90.), 0:3 Nunić (90.).

Triglav: Džafić, Arh Česen, Suljević, Zec, Kuhar, Vujčić (od 77. Mlakar), Krcić, Robnik, Tijanić (od 64. Bukara), Poplatnik, Podlogar (od 63. Majcen).

Aluminij: Janžekovič, Jurčević, Martinović, Muminović, Jakšić, Mesec, Petrovič, Tahiraj (od 10. Škoflek), Vrbanec, I. Mensah (od 82. Krajnc), Nunić.

Rumena kartona: Jurčević, Mesec.

Rdeč karton: Džafić (88.).

ČASOVNICA

LESTVICA