Kapun potopil Maribor, Olimpija na pragu polfinala

Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi slovenskega pokala premagala Maribor s 3:0

Objavljeno
11. november 2017 15.47
Posodobljeno
11. november 2017 15.47
nogomet
L. Z.
L. Z.

Ljubljana - Nogometaši Olimpije in Maribora danes v Stožicah merijo moči na prvem srečanju četrtfinala slovenskega pokala. Prvi letošnji obračun rivalov se je končal z izidom 0:0, tudi v prvenstvu sta kluba izenačena (oba imata 37 točk, malenkost boljšo gol razliko pa ima Olimpija. Povratna tekma bo 29. novembra.

Olimpija do vodstva po napaki Obradovića

V 10. minuti so povedli zeleno-beli. Po nespretnem posredovanju mariborskega vratarja Matka Obradovića je odbito žogo Issah Abass pospravil v gol. Mreži sta nato kljub odprti igri nekaj časa mirovali, v 35. minuti pa je znova udarila Olimpija. Nik Kapun je na robu kazenskega prostora odlično reagiral in z diagonalnim strelom ukanil Obradovića. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 2:0.

V taboru gostov danes najbolj pogrešajo bočnega branilca Martina Milca, domači pa ne morejo računati na usluge argentinskega napadalca slovenskih korenin Andreja Vombergarja.

Številne priložnosti v drugem delu

Obe ekipi sta si v drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali lepo število priložnosti, a je dolgo časa kazalo, da se izid ne bo spremenil.

Dare Vršič
je s prostega strela meril mimo vrat, eno najlepših priložnosti za znižanje pa je imel Damijan Bohar v 59. minuti, ko je po napaki domače obrambe ostal sam pred golom Aljaža Ivačiča, a ni zadel. Domači so predvsem prežali na protinapade, priložnost za povišanje vodstva pa je imel nato Ricardo Alves v 70. minuti, a je žoga zletela tik nad prečko. Do konca so imeli gostje sicer premoč, Olimpija pa je spretno zapirala igro in skrbela, da je na semaforju ugoden izid iz prvega polčasa ostal skoraj do konca. Nato je minuto pred koncem srečanja ponovno udaril Kapun in Mariborčane, ki jim že tako ali tako ni dobro kazalo, pred povratnim srečanjem spravil v še slabši položaj.

Foto: Leon Vidic, Delo

Biščan: »Evforije ni«

»Zelo dobro odigrana tekma, čestitke mojim igralcem, pokazali so željo, trud, vse, kar je potrebno. Imeli smo nekaj sreče pri prvem golu. A v tekmi smo si zaslužili zmago, bili smo organizirani, pripravljeni, pomagali smo eden drugemu. Na koncu smo prepričljivo zmagali, ni pa evforije, vemo, da je to šele prvi polčas. Težji del posla nas še čaka, ni še končano,« je dvoboj za STA opisal trener Olimpije Igor Biščan.

"Nezaželen potek tekme, naredili smo napako pri prvem zadetku. Na vsak način smo mi želeli biti tisti, ki bi narekovali ritem. To smo delali kar dobro in dominirali, potem pa dobili še drugi zadetek v osamljeni akciji. V drugem polčasu smo želeli biti še bolj nevarni, dočakali smo še eno priložnost. Tekmeci so se kakovostno branili in bloka ni bilo lahko prebiti. S tretjim golom je situacija bistveno težja, a moramo verjeti, da lahko preobrnemo izid," pa je tekmo ocenil strateg Maribora Darko Milanič.

Foto: Leon Vidic, Delo

Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma:
OLIMPIJA - MARIBOR 3:0 (2:0)
Abass 10., Kapun 35., 90.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Bajrić, Zarifović, Apau, Čanađija (94./Miškić), Tomić, Klinar, Alves, Kapun, Abass (86./Boateng)

Maribor: Obradović, Viler, Šuler, Rajčević, Palčič, Kabha, Bohar, Vršič, Pihler, Hotić (46./Mešanović), Tavares.