Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 09.06.2018 20:45:46

Po velikem slavju ŠOK za italijanskega prvoligaša! PREISKAVA zaradi SUMLJIVIH SMS-sporočil

Nogomet pri zahodnih sosedih pretresa nov (morebitni) škandal.

Parmi je po bankrotu uspel pravi mali čudež, v vsega treh letih se je od četrte lige vrnila v serie A. Veselje je temu primerno, navijači so navdušeni, toda veliko zadovoljstvo je skalila informacija o preiskavi, ki poteka zaradi morebitnega prirejenja izida na zadnji ligaški preizkušnji proti Spezii. Parma je zmagala z 2:0 in za napredovanje potrebovala tudi pomoč Foggie, ki jo je dobila.

A zdaj je italijanska zveza sprožila preiskavo zaradi najstrožje kazni za Spezio, ki naj bi jo nekdanji napadalec Parme Alberto Gilardino zgrešil namenoma. Zaslišana sta bila po dva igralca iz vsake ekipe, za katere so govori, da so si štiri dni pred tekmo izmenjali sumljiva SMS.-sporočila, iz katerih je mogoče sklepati, da je bil rezultat prirejen.

"Tisti, ki so zadolženi za regularnost lige imajo pravico preveriti vse, kar mislijo, da je potrebno. Zaradi tega so vsi igralci, trener in zaposleni v klubu na voljo preiskovalcem. SMS-sporočila ne vsebujejo nikakršnih namigov o neregularnosti ali zlonamernosti, kar so igralci že potrdili. Vse do konca preiskave nihče iz kluba ne bo več komentiral ničesar. Želimo le še poudariti, da je uvrstitev v serie A fantastičen dosežek, ki nam je uspel po zaslugi napornega dela in profesionalnosti vseh v klubu," je ob tem sporočila Parma.

Rezultati preiskave naj bi bili znani v nekaj tednih, če se bodo obtožbe izkazale za resnične, naj bi se bila Parma prisiljena vrniti v drugo ligo.

Članki iz rubrike