Incident zasenčil vrhunski finale na DP v boksu

Po zmagi Andreja Bakovića nad Aljažem Venkom žvižgi gledalcev, oče slednjega izgubil živce.

Objavljeno
30. maj 2016 01.56
regent/boks
Ravne - Državno prvenstvo v boksu je na žalost zasenčil incident. Po vrhunskem finalnem dvoboju v srednji kategoriji (do 75 kg), ki ga je dobil Andrej Baković (BK Tivoli Ljubljana), potem ko je s 3:0 po točkah ugnal Aljaža Venka (BK Slovenska Bistrica), so ljubitelji te »plemenite borilne veščine« v telovadnici osnovne šole Prežihov Voranc na Ravnah sodniško razglasitev pospremili z glasnim žvižganjem. Prekipelo pa je razburjenemu očetu 22-letnega Konjičana, ki je pritekel pod ring, tam grozil pristojnim in po besedah očividcev uporabil celo fizično silo.

Za njim so do borišča prikorakali še nekateri navijači obeh najboljših slovenskih »amaterskih« boksarjev, ki tam zagotovo ne bi smeli biti. Ker so se prireditelji bali, da se bo prerivanje sprevrglo v kaj več, so poklicali policijo, ki pa je na prizorišče prispela, ko so se razgrete strasti na srečo že zdavnaj pomirile.

Da je bil izid obračuna med Bakovićem in Venkom sporen, so se sicer strinjali mnogi poznavalci boksa - tudi ljubljanski. Da bi si naslov državnega prvaka bolj kot 26-letni član kluba Tivoli zaslužil mlajši boksar Slovenske Bistrice, je, denimo, menil tudi Dejan Zavec. »Borba, ki sta jo prikazala Andrej in Aljaž, je bila na visoki kakovostni ravni. Baković je boksal tehnično dovršeno, Venko pa je pokazal večjo željo po zmagi, ki bi mu jo morali po mojem mnenju z minimalno prednostjo tudi prisoditi,« je ocenil nekdanji profesionalni svetovni prvak v velterski kategoriji po različici IBF.