Deloskop izpostavlja: Osemstopetdesetletni Maribor skozi lutkovni Časoskop

Maribor,  Depo pohištva Pokrajinskega muzeja Maribor, v soboto, 25. 10., ob 10. uri in 11.30. Lutkovna predstava za otroke.

Objavljeno
24. oktober 2014 16.51
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Časoskop. Lutkovno gledališče Maribor, Mednarodni center lutkovne umetnosti Koper in Pokrajinski muzej Maribor, 2014. Režija in glasba: Matija Solce. Scenografija, lutke in kostumografija: Sara Evelyn Brown. Dramaturgija: Katarina Klančnik Kocutar. Nastopajo: Miha Bezeljak, Danilo Trstenjak in Elena Volpi. Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let.

Z najnovejšim projektom, lutkovno predstavo za otroke Časoskop, so v Lutkovnem gledališču Maribor v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Maribor zaznamovali 850 let od prve omembe starega gradu, po katerem je Maribor dobil ime.

Režiser predstave Matija Solce s tremi liki, Časostrojničarjem (Miha Bezeljak), Ritmajstrom (Danilo Trstenjak) in Nosačem Vilijem (Elena Volpi), popelje na časovni potep v osrčje starega mesta – v Burg in der Mark, naravnost v vrtinec resničnih prigod mestnih prebivalcev številnih stoletij. Danes bosta v Depoju pohištva Pokrajinskega muzeja Maribor dve predstavi, ob 10. uri in 11.30.