pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 27.05.2017 07:02:45

Tudi letos s ponyji na vrh Vršiča

V soboto, 3. junija, bo cesta med Kranjsko Goro in Vršičem spet rezervirana za kolesarje s kultnimi ponyji. Takrat bo namreč tretji vzpon na Vršič oziroma kolesarski Triglav. Dirka je dolga 13,5 km od hotela Lek pa do vrha najvišjega slovenskega cestnega prelaza na 1611 metrov visoki Vršič.

Vzpon na Vršič s ponyji je vse prej kot lahka naloga, saj je treba 13,5 km z 801 višinskim metrom premagati z 20-palčnimi kolesi brez prestav ponyji, ob tem pa se spopasti z naklonom do 10,8 odstotka ter 24 s kockami tlakovanimi serpentinami.

Lani je ciljno črto na vrhu prelaza prečkalo 573 tekmovalcev in tekmovalk. Aktualni rekord je postavil gorski kolesar Boštjan Hribovšek, ki je uro ustavil pri 45 minutah in 26 sekundah.

"Do starta se zabavam, potem pa zabava med tekmovalno nastrojenimi hitro preide v tekmovalnost. Takšnih, ki smo na vsak način želeli biti v ospredju, dokler je le šlo, nas je bilo lani kakšnih deset. Do Erike, nato se je skupinica hitro manjšala," je povedal Hribovšek, tudi že članski državni prvak v olimpijskem krosu.



Uradni začetek Red Bull Goni Pony akcije je ob 10. uri v centru Krajnske Gore (nasproti bara Vopa) - čas za registracijo, tehnični pregled koles in ocenjevanje retro stila. Predvsem pa je čas pred začetkom dogodka namenjen spremljevalnem programu, ki je vsako leto bogatejši in bolj zanimiv. Po končanem tekmovanju pa sledi retro zabava v Kranjski Gori z Elvis Jackson & Happy Ol' McWeasel.

Kolesarski vzpon se bo začel ob 15. uri, sledi ogrevanje v zaprti vožnji za avtomobilom mimo hotela Kompas in po cesti Rateče-Jesenice do Vršiške ceste. Leteči start vzpona na Vršič bo pri hotelu Lek.

Organizatorji še sporočajo: "To bo dirka, torej velja, da prvi in prva na vrhu zmagata. Kako pa nazaj v dolino s temi silovito učinkovitimi zavorami? Zadaj torpedo ali po domače "kontra", ki se rada greje, spredaj čeljust, ki ne vzbuja zaupanja. Tudi spustimo se na kolesih, a z obveznimi postanki za hlajenje in vrsto presenečenj, tako da se ne bo nikomur mudilo."

Članki iz rubrike