Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
22. 9. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Goran Ivanišević

Petek, 22. 9. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Goran Ivanišević je priznal, da je njegov sin še bolj nor kot on

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Goran Ivanišević | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Goran Ivanišević, nekdanji vrhunski hrvaški teniški igralec, je bil znan kot izjemno temperamenten. Njegov oče Srđan je zaradi sinove vihravosti velikokrat izgubljal živce. Danes se to Goranu vrača v še večji meri.

Goran Ivanišević je pred več kot desetletjem navduševal na teniških igriščih. Po njegovih stopinjah zdaj stopa njegov sin Emanuel, ki je, kot kaže, temperament podedoval po očetu. Goran je bil znan po svojih izpadih. Pravzaprav je še vedno edini igralec, ki je moral predati dvoboj, ker je med tem polomil vse loparje.

Šele zdaj vidi, kaj je počel svojemu očetu

"Emanuel je še bolj nor kot jaz. Meče loparje, se jezi, vse počne. On je mojo norost dvignil na neko novo raven. Iskreno sem se spraševal, ali bo sploh še kdaj kakšen igralec takšen, kot sem bil jaz, a kot kaže, je lahko. Ta nova generacija je veliko naprednejša," je v smehu uvodoma povedal Ivanišević.

Emanuel Ivanišević, sin Gorana Ivaniševića. | Foto: Instagram/Getty Images Emanuel Ivanišević, sin Gorana Ivaniševića. Foto: Instagram/Getty Images

Šestinštiridesetletni Splitčan šele danes vidi, kako se je počutil njegov oče Srđan, saj podobne stvari zdaj počne njegov sin. "Res mi je težko spremljati dvoboje Emanuela, čeprav igra v konkurenci do deset let. Že danes me je strah pomisliti, kako bo pozneje. Včasih res mislim, da mi bo srce odpovedalo. Če ga premagam, ni dobro, če mu pustim, da zmaga, prav tako ni dobro. Očitno jabolko ne pade daleč od drevesa."

Goran Ivanišević je leta 2001 zmagal v Wimbledonu, kar je njegova edina lovorika na turnirjih velike četverice. | Foto: Goran Ivanišević je leta 2001 zmagal v Wimbledonu, kar je njegova edina lovorika na turnirjih velike četverice. Nikoli ga ne bi mogel trenirati

Goran Ivanišević v zadnjih letih deluje kot trener, in to zelo uspešno. Pred leti je sodeloval z Marinom Čilićem, ki je v času njunega sodelovanje osvojil OP ZDA, pozneje pa tudi s Tomašem Berdychom. Da bi treniral svojega sina, noče niti pomisliti.

"Res je dober in odlično se razvija, vendar ga nikakor ne bi mogel trenirati. Predivji je in upam, da bo našel svojo pot z nekom drugim. Ima svoje trenerje in ne bom se vpletal v njihovo delo. Vedno bo imel mojo podporo," je povedal zmagovalec Wimbledona iz leta 2001, ki je med drugim razkril, da sin noče poslušati njegovih nasvetov.

Goran Ivanišević | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Kaj pa ti veš o tenisu?"

"On mi govori: 'Kaj pa ti veš o tenisu?' Odgovorim mu, da nekaj malega pa le vem, pa odvrne. 'Ne govori mi, kaj vse si dosegel v karieri. Ne moreš premagati niti Samprasa in samo enkrat si zmagal v Wimbledonu …' Včasih imava izredno zanimive pogovore, vendar to so čari starševstva."

Goran trenutno nima nobenega teniškega igralca pod svojim okriljem. Junija sta se razšla s Tomašem Berdychom. "Po štirih letih dela mi ustreza, da sem se malo ustavil. Do konca letošnje sezone ne bom nikogar prevzel, potem pa bomo videli," je za 24.sata še povedal nekdanji hrvaški as.

Ne spreglejte