Anže Kopitar zadel odločilni kazenski strel za zmago Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa se z gostovanja v Chicagu vračajo s polnim plenom (2:1), uspešni so bili šestič v sezoni.
Fotografija: Anže Kopitar je potrdil zmago Kraljev. FOTO: David Banks/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je potrdil zmago Kraljev. FOTO: David Banks/Reuters

Chicago – Resda so hokejisti moštva Los Angeles Kings še naprej najslabše moštvo sezone lige NHL, a so se sinoči v osemnajstem poskusu le dokopali do šeste zmage, s katero so prekinili niz treh zaporednih porazov. Na gostovanju so strli odpor podobno neprepričljivega Chicaga, ki je dva dni prej končal neslaven niz osmih zaporednih neuspehov. Sinoči so pred 21.227 gledalci v dvorani United Center odločali šele kazenski strelci, ki pa jih je bilo konec hitro, že po drugi seriji. Domača izvajalca Jonathan Toews in Patrick Kane namreč nista bila uspešna, medtem ko sta se gostujoča izkazala – najprej povratnik na ledne ploskve onstran »luže«, Rus Ilja Kovaljčuk, nato pa še kapetan, 31-letni hrušiški napadalec Anže Kopitar, ki je tako odločil dvoboj.


V rednem delu zadela Toffoli in Saad


Kako izenačena sta bila tekmeca, nazorno potrjuje tudi statistika na čelu z razmerje sproženih strelov (35:32 v domačo korist). Enega je pri zmagovalcih prispeval tudi Kopitar, ki je na ledu prebil 22 minut in četrt, vendar pa pri edinem zadetku Kraljev v rednem delu ni sodeloval. Sredi druge tretjine se je petič v sezoni med strelce vpisal Tyler Toffoli po odvzetem ploščku in sijajnem samostojnem protinapadu, s katerim je izigral tekmečevo obrambo in ga naposled kronal še z mojstrskim golom. Domači so odgovorili v začetku tretjega dela, v katerem so imeli tudi največjo premoč, zadel je Brandon Saad, ravno tako petič v sezoni. Moštvi sta morali v podaljšek, a bili v njem previdni, le domači so namreč sprožili en strel, gostje iz Los Angelesa niti enega.


Novinec med vratnicami


V zmagovalni vrsti se je izkazal tudi 24-letni novinec med vratnicami Calvin Petersen, ki je v svojem drugem nastopu med elito onkraj »luže« najprej v rednem delu in podaljšku zbral lepih 34 obramb, nato pa v loteriji kazenskih strelov zaklenil vrata. V klubu so ga iz nižje rangirane AHL vpoklicali, ker se oba standardna čuvaja mreže, Jonathan Quick in Jack Campbell, šele vračata po operacijah kolena. Petersena so sicer Kralji izbrali v petem krogu nabora leta 2013, tokrat pa je priložnost dobil tudi zato, ker je tretji vratar Peter Budaj zbolel. Zasedbo Los Angelesa nov izziv, drugo zaporedno gostovanje (od treh), čaka že v noči na jutri, ko jo bodo pričakali Predatorji iz Nashvilla. Vodilno moštvo zahodne konference v zadnjih treh poskusih sicer ni zmagalo.

Anže Kopitar je pohvalil novinca med vratnicami Calvina Petersena. FOTO: Nam Y. Huh/AP
Anže Kopitar je pohvalil novinca med vratnicami Calvina Petersena. FOTO: Nam Y. Huh/AP


IZIDI LIGE NHL


Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 1:2 – po kazenskih strelih (Anže Kopitar 0+0, zadet kazenski strel v 22 minutah)

Dallas Stars : Boston Bruins 1:0 – v podaljšku
Winnipeg Jets : Buffalo Sabres 1:2 – po kazenskih strelih
Colorado Avalanche : Washington Capitals 2:3 – v podaljšku
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 1:2 – v podaljšku
Vegas Golden Knights : St. Louis Blues 1:4

Preberite še:

Komentarji: