Svet

Preobrat v Real Madridu: Lopetegui odletel, Conte pa si je premislil

T.L./STA
29. 10. 2018, 21.26
Posodobljeno: 29. 10. 2018, 21.27
Deli članek:

Začasno je na klop sedel 42-letni Argentinec Santiago Solari, trener drugega moštva in nekdanji nogometaš kraljevega kluba.

Reuters
Antonio Conte

Španski nogometni prvoligaš Real Madrid je danes uradno odpustil glavnega trenerja Julena Lopeteguija, začasno je na klop sedel 42-letni Argentinec Santiago Solari, trener drugega moštva in nekdanji nogometaš kraljevega kluba. Želja madridskega kluba je bil sicer Italijan Antonio Conte, a italijanski mediji poročajo, da si je Conte premislil.

Argentinec bo ekipo vodil že v sredo na tekmi kraljevega pokala v gosteh pri tretjeligašu Melilli ter v soboto, ko bo Real v la ligi na domačem stadionu Santiago Bernabeu gostil Real Valladolid.

Solari bo lahko na klopi Reala kot začasni trener le dva tedna, saj pravila španske nogometne zveze (RFEF) določajo, da lahko začasni trener A-ekipo vodi največ 14 dni, nato pa mora dobiti in podpisati uradno pogodbo.

Predsednik Reala Florentino Perez je želel na trenersko klop pripeljati Conteja, ki je ta čas prost, a italijanski mediji poročajo, da naj bi ga Italijan zavrnil, ker nima dovolj podpore v slačilnici.

Kraljevi klub je minuli vikend doživel debakel na clasicu, saj je na stadionu Camp Nou proti španskemu prvaku Barceloni visoko izgubil z 1:5. Za nameček je v primera division na zadnjih petih tekmah osvojil le eno točko, s 14 točkami iz desetih krogov pa je ta čas na devetem mestu v španskem prvenstvu.