Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
3 24.02.2018 10:50:35

Koširjeva ekipa se je na sporni izid polfinala trikrat pritožila, a... (video)

Nekdanji slovenski deskarski reprezentant Jernej Demšar, ki je bil po današnjem polfinalnem nastopu Žana Koširja v paralelnem veleslalomu zadolžen za pritožbo, je prepričan, da je bil Slovenec hitrejši in da so mu zmago dobesedno ukradli. "Trikrat smo se pritožili, več nismo mogli storiti," je pojasnil Demšar, ki je Koširjevega brona vseeno vesel.

Demšar, ki je s Koširjem najprej skupaj tekmoval, po koncu kariere pa je z njim začel sodelovati, je dejal, da so stoodstotni, da je bil Žan hitrejši. "A ne moremo ničesar, to je šport, tudi take stvari se dogajajo. Mi smo videli, da je bil hitrejši, to so nam potrdili tudi nekateri drugi, a sodniki so pač rekli, da je bil hitrejši Korejec," je zaplet po polfinalu proti Južnokorejcu Lee Sang-hoju orisal Demšar.

Košir je v iztek prišel misleč, da je zmagal, polemike o določitvi zmagovalca pa so preplavile tudi družbeno omrežje Twitter. Tam so številni posamezniki v objavah podprtimi s fotografijami iz ciljne črte izrazili prepričanje, da je bil Košir oškodovan. Košir je že ob razglasitvi izida polfinala s kretnjami nakazal, da ga je razvrstitev presenetila.

Kot je po tekmi povedal Košir, še vedno misli, da je bil na cilju prej kot Lee, a žal takega mnenja niso bili časomerilci in FIS, ki tudi po pritožbi ni spremenila svoje odločitve.

"Hvala bogu, da je bil na koncu vseeno tretji, kolajna je le kolajna," dvomljiva sodniška odločitev ni spravila s tira Demšarja, ki je priznal, da je bil Košir pripravljen na zmago.


"Zmaga je bila naš cilj, tako kot mislim, da je enako razmišljal vsak tekmovalec. Zmage sicer ni, a kolajna je, zaradi tega sem presrečen. Po polfinalu se je Žan moral zbrati, to ni bilo lahko, a je nalogo opravil tako, kot samo on zna, progo je zvozil v enakem ritmu kot prej," je dejal Demšar, ki je razložil, da so formo skrbno načrtovali.

Na tekmovalnem področju je sicer Koširja, dobitnika treh olimpijskih odličij in svetovnega podprvaka iz Lachtala 2015, tehnično težko naučiti kaj novega, zato pa mu Demšar pomaga na drugih področjih, tudi pri analizi nastopov in prog.

"Pripravljenost smo stopnjevali, mogoče tega ni bilo videti. Tempo dela se je ves čas stopnjeval, tukaj sva prišla do vrha. V mislih sva imela samo olimpijske igre, zadnji treningi so že kazali na uspeh, tako da smo samo čakali tekmo, na kateri kolajno nismo glasno napovedovali, saj neke osnove za to nismo imeli, verjeli pa smo v vanjo," je občutke pred tekmo opisal nekdanji reprezentant.

Obenem je razkril, da ta proga Žanu ni bila pisana na kožo. "Razdalje med vratci so bile prevelike, a Žan je prilagodljiv in hitro odziven," je pojasnil Demšar, ki je tako kot sam Košir, izpostavil veliko vlogo dobrega rezultata v kvalifikacijah, kjer je bil Slovenec za poznejšim zmagovalcem tekme Švicarjem Nevinom Galmarinijem drugi.

"Pri sistemu hitrega odločanja je zelo pomembno, kakšne so kvalifikacije. Verjeli smo, da bodo tudi tukaj dobre, saj je v njih Žan vedno hiter. Nismo se zmotili, imel je prednost izbire proge, ki jo je z izjemo polfinala znal izkoristiti. Pred vožnjami smo statistično obdelali podatke, si progo ogledali in prišli do zaključka, da je bila rdeča proga hitrejša. In res se je izkazalo tako," je končal Demšar.

Članki iz rubrike