Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 7. 2017,
10.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 27. 7. 2017, 10.50

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković priznava: Pretiraval sem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški igralec Novak Đoković je v sredo sporočil, da v letošnji sezoni ne bo več igral tenisa. Ob tem je poudaril, da ne razmišlja o koncu kariere. Prav nasprotno, v prihodnosti ga bomo lahko pogosto videli na teniških igriščih.

Novak Đoković je priznal, da je težko sprejel to odločitev, vendar se zaveda, da mora počivati in dokončno pozdraviti poškodbo komolca, ki se mu vleče že več kot leto in pol. Prav tako od lanskega OP Francije ne najde prave forme, s tem pa je padel na svetovni lestvici, na kateri zaseda 4. mesto. Prihodnji teden bo prvič po letu 2010 na 5. mestu.

"Tenis je moja strast in uživam, ko ga igram. S sinom, bratoma, očetom in prijatelji. Res imam rad tenis. To strast sem lani izgubil, vendar sem jo spet našel, ne razmišljam pa o koncu kariere. Pripravite se, še veliko mojih dvobojev boste gledali."

Novak Đoković pravi, da se vse dogaja z določenim razlogom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković pravi, da se vse dogaja z določenim razlogom. Foto: Guliverimage/Getty Images Vesel je že, če samo drži lopar v rokah

Ko se bo prihodnje leto vrnil na igrišče, ga ne bo več med prvo deseterico igralcev, kar pomeni, da se bo na turnirjih že veliko prej srečal z najboljšimi igralci. Srbski zvezdnik s tem nima nobenih težav. "Veseli me, da se bom v tretjem ali četrtem krogu srečal s prvim nosilcem. Ne obžalujem tega, ker se vse dogaja z določenim razlogom. Pustim življenju, da me vodi. Uživam na igrišču, kadar tekmujem in že, če samo držim lopar v rokah," je povedal nekdanji prvi igralec sveta.

Od lanske zmage na OP Francije se je Noletu veliko zgodilo. To je vplivalo tudi na padec forme in rezultatov. Sledile so spremembe v ekipi. Pred letošnjo sezono se je za sodelovanje zahvalil Borisu Beckerju, kmalu za tem pa razpustil vso ekipo in nekaj časa treniral celo sam. Kmalu za tem je v ekipo povabil Andrea Agassija, ki bo z njim sodeloval tudi v prihodnje.

V zadnjih mesecih je začel spet uživati. | Foto: Reuters V zadnjih mesecih je začel spet uživati. Foto: Reuters

Moral bi počivati že lani po Wimbledonu

"Roland Garros je bil smetana na torti. To je bil turnir, na katerem sem želel zmagati. Sploh v zadnjih treh letih, ko sem ostal na zadnji stopnici. Lani mi je uspelo. Prišel sem do točke, ko sem dosegel vse. Kolikor me je vse skupaj osrečilo, me je tudi izčrpalo. Zdaj, ko pogledam nazaj, mislim, da bi si moral lani po Wimbledonu vzeti odmor, vendar tega nisem mogel storiti, ker je bila to olimpijska sezona. Pretiraval sem, potem pa je prišla poškodba, ki ni bila tako huda. V tem času sem spoznaval sebe na drugačen način. Poskušal sem se povezati s tenisom, saj sem po Parizu nekoliko izgubil stik z njim. Vse skupaj se je začelo vračati v zadnjih treh ali štirih mesecih. Začel sem bolje igrati in kazali so se tudi rezultati," je še povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte