Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2016,
22.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Miha Zajc Andraž Kirm Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 24. 9. 2016, 22.29

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Radomlje

Kirm prebil led, Zajc najboljši strelec tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olimpija Radomlje | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (1:0). Ljubljanski niz zmag se je pod vodstvom Luke Elsnerja podaljšal na pet tekem. Andraž Kirm je dosegel prvi zadetek v dresu Olimpije, Miha Zajc pa je s šestim golom poskočil na samostojno prvo mesto na lestvici najboljših strelcev 1. SNL.

Po pokalnem slavju v Turnišču in zmagah proti Gorici, Aluminiju in Celju so zeleno-beli tokrat odpravili še zadnjeuvrščene Radomlje, ki so tako tudi po enajstih tekmah še brez zmage. Olimpija pa je z osmo zmago utrdila prvo mesto na lestvici.

Olimpija potrebovala 30 minut

Miha Zajc je premagal Aljaža Ivačiča s strelom iz bližine. | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Zajc je premagal Aljaža Ivačiča s strelom iz bližine. Foto: Grega Valančič/Sportida Kot je bilo pričakovati, je - čeravno ne prav blesteča - Olimpija takoj prevzela pobudo, prišla do nekaj strelov, medtem ko gostom do njih ni pustila. Blessing Eleke, Miha Zajc in Leon Benko so bili tisti pri domačih, ki so streljali, toda do 30. minute se izid ni spremenil.

Takrat pa je Andraž Kirm z desne strani podal proti drugi vratnici, kjer je Benko streljal z glavo, Aljaž Ivačič je žogo odbil, toda le do Zajca, ki je iz bližine dosegel svoj šesti zadetek v sezoni, s katerim je vsaj začasno sam na prvem mestu lestvice strelcev.

Kirm v prazno mrežo, Vodišek spet nepremagan

Ljubljančani pod vodstvom Luke Elsnerja nizajo le zmage brez prejetega gola. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ljubljančani pod vodstvom Luke Elsnerja nizajo le zmage brez prejetega gola. Foto: Grega Valančič/Sportida V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, v 65. minuti pa so domači podvojili prednost. Najprej je Zajc z roba kazenskega prostora lepo podal do Benka, ki je sprožil iz bližine z leve strani, Ivačič je žogo odbil, toda tokrat le do Kirma, ki je žogo iz bližine potisnil v prazno mrežo. Malce pozneje je z roba kazenskega prostora meril Eleke, a ne dovolj natančno.

Tudi v zaključku tekme Radomljani niso bili kos domačim, ki so imeli večinoma žogo v svoji posesti, toda njihovi streli so po večini grešili cilj. Že v sodniškem dodatku pa je skozi razredčeno ljubljansko obrambo le prišel Marko Nunić, a ga je ustavil mladi vratar Rok Vodišek, ki je malce zatem ustavil še en strel gostov.

Ljubljančani bodo v 12. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Radomljani pa bodo gostili Gorico.

Olimpija : Radomlje 2:0 (1:0)

Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Apače) in Herženjak (Lendava).

Strelca: 1:0 Zajc (30.), 2:0 Kirm (65.).

Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Krefl, Matić (od 82. Alves), Zajc (od 66. Miškić), Kronaveter, Kirm, Benko (od 70. Velikonja), Eleke.

​Kalcer Radomlje: Ivačič, Zukić, Kosec, Anđelković, Jazbec (od 66. Stoiljković), Balić, Šipek, Kovjenić, Cerar (od 72. Jugovar), Vidmar (od 54. Nunić), Osmanaj.

Rumeni kartoni: Klinar, Matić; Cerar, Šipek.

Ne spreglejte