stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.05.2017 21:48:16

Đoković ob startu z Agassijem uspešen, Kvitova bolje kot Kerberjeva

Reuters
Napredovanje drugega in četrtega nosilca ter uspešen nastop druge nosilke so glavni poudarki drugega dne pariškega teniškega turnirja. Napredovala sta Novak Đoković in Rafael Nadal, Karolina Pliškova pa ni ponovila napake Nemke Angelique Kerber. Uspešna pa je bila tudi lanska zmagovalka Garbine Muguruza.

Na odprtem teniškem prvenstvu Francije sta se drugi in četrti nosilec Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal brez težav uvrstila v drugi krog. Lanski zmagovalec Đoković je bil v treh nizih boljši od Španca Marcela Granolersa, Nadal pa prav tako gladko s 3:0 v nizih od Francoza Benoita Paireja.

Srbski teniški zvezdnik bo v naslednjem krogu igral s Portugalcem Joaom Souso, za uvod v pariški turnir in tudi uvod v novo trenersko sodelovanje z Andrejem Agassijem pa je zmagal gladko s 6:3, 6:4 in 6:2.

"Upam, da bova ostala skupaj do konca tedna. Potem ima obveznosti in bo odpotoval, tako da bom spet sam. Verjamem, da bom odnesel največ, kar lahko v tem kratkem času in da bo najino sodelovanje uspešno. Za zdaj lahko vidim le pozitivne stvari, je pa težko ocenjevati, saj delava le nekaj dni," je o odnosu z novim trenerjem Agassijem, sodelovanje sta objavila tik pred Parizom, pospremil Srb.

Nadal je bil še hitrejši in je tekmeca odpravil s 6:1, 6:4, 6:1. V naslednjem krogu se bo pomeril z Nizozemcem Robinom Haasejem. "Vesel sem, da sem se vrnil po lanskih težavah. Čutim, da me vsi podpirajo in to je res lepo. Super je, da je start dober, zmaga je bila lepa, nasprotnik pa ne lahek, zato sem še posebej vesel," je uspeh pospremil Nadal, ki je lani moral v Parizu odpovedati nastopu v tretjem krogu zaradi poškodbe, ki mu je pozneje uničila še dobršen del sezone.


Uspešen je bil tudi slovenski igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene. Za uvod Roland Garrosa je premagal Američana Ryana Harrisona s 6:4, 6:0, 3:6, 6:1. Morda bo Bedene nekoč spet igral za Slovenijo: v pogovoru za časnik Independent je namreč Bedene, tretji najboljši Britanec v Parizu, po zmagi dejal, da so njegove sanje olimpijske igre v Tokiu 2020, kar bo, glede na to, da mu krovna teniška zveza ITF ni dovolila nastopa za novo domovino v Davisovem pokalu, bržčas lažje izvedljivo s slovenskim potnim listom. "Trenutno predstavljam Veliko Britanijo. Rad pa bi igral na OI. To so sanje vsakega športnika. Bomo videli, kako se bo razvijalo. A tu sem kot Britanec," je o tej temi dejal Bedene.

Med višje postavljenimi igralci se je v uvodnem krogu zataknil le Američan Jack Sock, 14. nosilca je premagal Čeh Jiri Vesely. S precej gladkimi zmagami pa so se naprej uvrstili še peti, sedmi in deseti nosilec Kanadčan Miloš Raonić, Hrvat Marin Čilić in Belgijec David Goffin, ki so premagali Belgijca Steva Darcisa, Latvijca Ernestsa Gulbisa in domačina Paul-Henrija Mathieuja.

Pri ženskah je, potem ko se je uvodni dan v Parizu nepričakovano poslovila prva nosilka Nemka Angelique Kerber, danes svojo prvo nalogo bolje opravila druga nosilka Karolina Pliškova, ki je v dveh nizih premagala Kitajko Zheng Saisai. Kerberjeva je v nedeljo po porazu z Rusinjo Jekaterino Makarovo postala prva prvopostavljena igralka Roland Garrosa s tako hitrim slovesom. Vloga najvišje postavljene od preostalih udeleženk pariškega turnirja je tako pripadla Pliškovi, ki danes ni imela večjih težav in je Zheng Saisai ugnala s 7:5, 6:2. Čehinja se bo zdaj prvič v karieri skušala prebiti v tretji krog Pariza, njena naslednja tekmica bo Rusinja Jekaterina Aleksandrova.

Garbine Muguruza, branilka naslova, je tudi gladko začela obrambo naslova v Roland Garrosu. V dvoboju prvega kroga je Španka po dobri uri in pol igre s 6:2 in 6:4 premagala nekdanjo zmagovalko OP Francije, Italijanko Francesco Schiavone, ki je bila v francoski prestolnici najboljša leta 2010.

"Ne morem verjeti, da sva se že v prvem krogu srečali zmagovalki. Velika čast je igrati proti njej, je prava legenda. Letos nisem imela prav dobre sezone, a tu sem vedno rada igrala. Bila sem polna samozavesti, šla sem preprosto odigrat," se je veselila Španka. Lani je premagala Sereno Williams za svojo prvo zmago na turnirjih za grand slam, letos pa bo morala prit vsaj do finala, če želi obdržati mesto med deseterico najboljših na svetu tudi po Parizu.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike