Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mi
mi
0 21.11.2018 16:53:22

Slovenke četrte v svetovni univerzitetni ligi

Košarkarice Ela Stergar, Sara Meden, Eva Jamnik in Maja Jakobčič
mi
Uvod v članek Ekipa ljubljanskih študentk je osvojila odlično četrto mesto v finalu svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3, ki je od 15. do 18. novembra 2018 potekalo v mestu Xiamen na Kitajskem. V preteklem tednu se je končal tudi DUP v krlingu 2018/19, v Ljubljani in Kopru pa so se odvijala ligaška tekmovanja.

Študentke Univerze v Ljubljani, ki so se Svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3 udeležile s pomočjo Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA), so v polfinalu izgubile proti ukrajinskim vrstnicam z 10:13 in so se tako morale podati v boj za tretje mesto, ker so kljub izenačeni in borbeni igri v zadnjih minutah tekme priznale premoč lanskoletnim zmagovalkam iz Tajvana s 15:17.

pasica_21_11_2018_spletna

Ljubljančanke so v skupinskem delu tekmovanja zasedle prvo mesto v skupini D, potem ko so premagale svoje nasprotnice iz Mehike, Kitajske in Kolumbije.

V osmini finala so bile tekmovalke UL, ki so nastopale v postavi Sara Meden (Medicinska fakulteta – ŽKD Ježica), Eva Jamnik (Fakulteta za šport – ŽKD Akson Ilirija), Maja Jakobčič (Fakulteta za farmacijo – ŽKK Triglav) in Ela Stergar (Biotehniška fakulteta – ŽKD Akson Ilirija), boljše od tekmovalk iz Čila, z gladko zmago proti madžarskim študentkam v četrtfinalu pa so se uvrstile v polfinale.

Udeležbo v finalu svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3 so podprli: Univerza v Ljubljani in Assistance Coris.

DUP v krlingu 2018/19
V Ledeni dvorani Zalog v Ljubljani se je zaključilo Državno univerzitetno prvenstvo v krlingu 2018/19, na katerem se je v dveh tekmovalnih dneh preizkusilo 20 študentskih ekip. 5. novembra 2018 je potekal skupinski del tekmovanja, 12. novembra pa izločilni boji, na katerih se je 10 najboljših ekip borilo za najvišja mesta.

Organizatorji tekmovanja so bili Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL) in Curling zveza Slovenije, izvajalec tekmovanja je bila Curling zveza Slovenije.

Moštvo »Fakulteta za šport« je v končnici tekmovanja premagalo favorizirane lanskoletne zmagovalce, študente strojništva, zbrane v ekipi »Autsajderji«, ki so vodili tudi po prvem tekmovalnem dnevu. Na tretje mesto se je uvrstilo moštvo »FGG CUNAMI«, ki so ga sestavljali študenti programa za vodarstvo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Po besedah Štefana Severja (Fakulteta za šport, UL, »Fakulteta za šport«) so zmagovalci razmišljali taktično: »S taktiko in z dobrim občutkom za hitrost smo prišli do prednosti, ki nam jo je uspelo zadržati do konca.«

DUP v krlingu 2018/19 so podprli: Rekreacija.si, Razgibajmo Ljubljano, Športna zveza Ljubljana, Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Ligaška tekmovanja v Ljubljani
V drugem krogu košarkarske lige SPALDING UKL Univerze v Ljubljani so v skupini A košarkarji Fakultete za šport (FŠ) v kakovostni in v prvih dveh četrtinah izenačeni tekmi premagali moštvo Ekonomske fakultete (EF) s 65:60, študenti Biotehniške fakultete (BF) pa so bili tokrat premočni za svoje vrstnike s Fakultete za arhitekturo (FA), zmagali so s 77:37. V skupini C so bili tekmovalci Fakultete za družbene vede (FDV) boljši od študentov Fakultete za farmacijo (FFA), moštvi sta se razšli z izidom 63:48, Fakulteta za upravo (FU) pa je ugnala Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI) z 80:49.

V odbojkarski ligi UOL UL so v prvem krogu skupine A študenti Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) premagali Medicinsko fakulteto (MF) z 2:0 (25:13, 25:8), nosilci naslova, odbojkarji Ekonomske fakultete (EF), so z gladko zmago proti Fakulteti za farmacijo (FFA)z 2:0 (25:9, 25:12) potrdili, da so tudi letos resni kandidati za najvišja mesta. V skupini B so v najbolj izenačeni tekmi večera člani ekipe Fakultete za elektrotehniko (FE) premagali Filozofsko fakulteto (FF) z 2:1 (19:25, 25:13, 15:13), moštvi Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) in Fakultete za matematiko in fiziko (FMF) pa sta srečanje končali z rezultatom 2:1 (25:12, 22:25, 15:7).

V futsal ligi UHLSPORT UFL UL so v 1. krogu skupine B tekmovalci Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) na tekmi proti Pedagoški fakulteti (PeF) ugnali nasprotnike s 6:3, Fakulteta za upravo (FU) in Fakulteta za družbene vede (FDV) sta se razšli z neodločenim izidom 2:2, Biotehniška fakulteta (BF) je izgubila proti Medicinski fakulteti (MF) kar z 1:6, člani moštva Fakultete za elektrotehniko (FE) pa so bili slabši od podiplomskih študentov Ekonomske fakultete (EF), ki so jih porazili z 0:2.

Ligaška tekmovanja v Kopru
V 1. krogu futsal lige M-servis UFL Univerze na Primorskem je Fakulteta za turistične študije (Turistica) izgubila proti Pedagoški fakulteti (PEF) s 3:7, lanskoletno zmagovito moštvo Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) pa je povsem povozilo tekmovalce Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) in zmagalo z 11:1.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago in športni dnevnik EKIPASN.

Košarkarice Ela Stergar, Sara Meden, Eva Jamnik in Maja Jakobčič M.I.
DUP v curlingu 2018/19: Autsajderji (Krištof Kovačič, Rok Kotar, Filip Markovič), Fakulteta za šport (Štefan Sever, Špela Bizjan, Neja Ferkov), FGG Cunami (Luka Prezelj, Peter Piber, Jakob Blatnik, Jan Ivanuša) M. I.
Koper: igralci futsala Pedagoške fakultete Ana Kocjančič

Galerija
Značke: šport, študenti

Članki iz rubrike