Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
4 12.10.2018 19:22:16

GLASEN KRIK poslednjega Mohikanca! Povem vam, KAJ BOMO NAREDILI, in kako BOMO USPELI

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 18. uri v Oslu igrala tekmo proti Norveški, kar bo njen tretji nastop v ligi narodov. Po porazih proti Bolgariji in Cipru si v slovenski vrsti želijo zmago. Ne smejo pa si dovoliti pasti pod vpliv stadiona oziroma občinstva ter si več priložnosti priigrati iz hitrejših prehodov v napad, pravijo.

"Kaj pričakujemo? Najbolj pomembno je, da gremo v tekmo z enako energijo kot Norvežani, da ne pademo pod vpliv stadiona in publike. Želimo pa si iz strnjene sredine hitrejši prehod v napad in posledično več priložnosti za zadetek," je na novinarski konferenci v Oslu povedal selektor Tomaž Kavčič.

Ob Jasminu Kurtiću, Timu Matavžu, Kevinu Kamplu, Janu Oblaku in Benjaminu Verbiču, ki so bili "odpisani" že prej zaradi poškodb in bolezni, v soboto zagotovo ne bo igral niti Petar Stojanović zaradi težav z mišico (težave ima tudi Luka Zahović), a bo verjetno v kadru za torkovo tekmo s Ciprom v Ljubljani.

Vse to pa ne pomeni, da v slovenski vrsti iščejo alibije. "Mlajši so tukaj, da ta položaj obrnejo v svoj prid," pravi Kavčič, posebej glede igralcev v zvezni vrsti, kot so Leo Štulac, Amir Dervišević in Jaka Bijol.

Na bokih v zvezni vrsti bosta najverjetneje začela Roman Bezjak in Domen Črnigoj. "Potrebujemo namreč dober tek, borbo, ta igralca lahko to delata. Drugih rešitev niti ni ob odsotnosti Verbiča," pravi selektor.


Ta si želi prekiniti niz negativnih izidov proti Norveški v Oslu. Kaj pa je zdaj drugače v primerjavi s prejšnjimi cikli, da so takšna pričakovanja?

"Težko je reči. Na treningih je bilo res veliko žara, borbe, isker, šli smo v več podrobnosti. Pričakujem pa, da bo tekma enakovredna in da bomo to prekletstvo z Norveško prekinili," je dejal Kavčič.

Kapetan Bojan Jokić je prav tako pohvalil delo na pripravah. "Mislim, da smo dobro delali in se dobro pripravili na jutrišnjo tekmo. Vemo, da smo v prvem ciklu izgubili šest točk, če se hočemo boriti za prvo mesto, moramo jutri igrati na zmago oziroma vzeti točke. Norveška ima izjemno reprezentanco, doma je zelo močna, ima svoj slog igre, ampak mislim, da se ji lahko zoperstavimo."

Kot je pojasnil, bodo poskušali izkoristiti dejstvo, da Norvežani puščajo kar nekaj prostora med linijami, kar bi si želeli unovčiti s protinapadi.

Slovenci so po dveh tekmah v ligi C in skupini 3 na zadnjem mestu brez točke, po tri imata Norveška in Ciper, vseh šest pa vodilna Bolgarija.

Članki iz rubrike