Šport > Nogomet
96 ogledov

''Navijači De Gei ne bodo oprostili''

david de gea tomaš ujfaluši EPA
Tomaš Ujfaluši je svojega nekdanjega soigralca opozoril, da mu navijči Atlética ne bodo nikoli oprostili, če se bo pridružil Real Madridu.

Vratar Manchester Uniteda se bo s prestopom h kraljevemu klubu za večno zameril navijačem Atlético Madrida, trdi upokojeni branilec Tomaš Ujfaluši. De Gea je z obiskom Madrida, kamor je pripotoval na kratek oddih, še okrepil špekulacije, da je njegova selitev na Santiago Bernabéuu neizbežna.

david de gea | Avtor: EPA EPA
Španski reprezentant je kariero začel pri Atléticu, kjer se je najprej kalil v mladinskih kategorijah, od leta 2009 do 2011 pa je bil član prve ekipe rojibancosov. Istočasno je v španski prestolnici kruh služil tudi češki branilec, ki je prepričan, da se bodo navijači počutili izdane, če bo De Gea postal član mestnega tekmeca.

''Ne, ne, ne. Zagotovo mu ne bodo oprostili, če se bo pridružil Real Madridu. Težko bo sprejel takšno odločitev. Tudi mene je presenetilo, saj je navijač Atlética. Ko je bil mlajši, je njegovo srce bilo za Atlético,'' je razkril Ujfaluši.

De Gea se je Unitedu pridružil kot zamenjava za Edwina van der Sarja, kar je bila vse prej kot lahka naloga. Pri Realu bi se lahko znašel pod še večjim pritiskom, saj kraljevi klub v njem vidi dolgoročno zamenjavo za Ikerja Casillasa.

Ujfaluši je v svoji karieri zaigral še ob Thibautu Courtoisu in Petru Čechu, kar mu omogoča edinstven vpogled v kvalitete treh vrhunskih vratarjev. ''De Gea je superioren Čechu in Courtiousu. Z njim sem igral več kot dve leti in igral je zares dobro. Težko je reči. Čech je deset let starejši od njiju. Začetek pri Manchester Unitedu ni bil lahek, vendar mislim, da je ujel staro formo in spet igra dobro,'' je sklenil 37-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.