Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 14.12.2017 17:59:48

Nemški zvezdnik z vsemi topovi na Fooma: SRAMOTA! Dvojni standardi! Mar je on nekaj posebnega?!

Reuters
Vzorec urina, ki so ga na letošnji Vuelti odvzeli Chrisu Froomu, je imel nenavadne, sumljive, nedovoljene vrednosti. Recimo, da je bil to potres šeste stopnje po Richterjevi lestvici. Premalo za popolno uničenje, a dovolj, da se zamajejo temelji neke velike kolesarske zgodbe. Potres, po katerem bo še dolgo čutiti popotresne sunke.

Številni kolesarji in funkcionarji se držijo tistega, da je molk zlato. Brez komentarja, je njihova priljubljena fraza, a vendarle so se našli tudi takšni, ki se upajo na glas spregovoriti. Kot denimo nemški zvezdnik Tony Martin.

Štirikratni svetovni prvak v vožnji na čas je na socialnem omrežju objavil zapis, v katerem se je obregnil ob ravnanje mednarodne kolesarske zveze (UCI) v primeru Froome. "Zelo sem jezen. V primeru Christopherja Frooma gre brez dvoma za dvojne standarde. Ostali športniki so po pozitivnem testu nemudoma suspendirani. Njemu in njegovi ekipi je UCI dala čas, da vse skupaj pojasnijo. Ne spomnim se nobenega podobnega primera v bližnji preteklosti. To je škandal, najmanj kar je, bi mu morali prepovedati nastop na SP. Ne le javnost, tudi sam sem nemudoma dobil občutek, da se v ozadju dogovarjajo, da se sklepajo dogovori in iščejo načini, kako se izkopati iz te godlje. Ali on in njegova ekipa uživata poseben status? Te poteze so hud udarec že tako težkemu boju proti dopingu, ki ga sam bijem skupaj s kolesarji kot je Marcel Kittel. Potrebujemo dosleden in transparenten pristop UCI. Kar se dogaja v tem primeru pa je nedosledno, nepregledno, neprofesionalno in nepošteno," je zapisal Martin, eden največjih mojstrov vožnje na čas.

Članki iz rubrike