Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 10. 2018,
18.27

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Matija Pintarič Rouen hokejska liga prvakov Jan Muršak Bern

Sreda, 17. 10. 2018, 18.27

5 let, 6 mesecev

Liga prvakov, skupinski del, 6. krog

Izjemen podvig slovenskega vratarja in druščine, v katerega je verjel le redkokdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Matija Pintarič | Matija Pintarič se je spet dokazal, zbral je kar 51 obramb, in s soigralci spisal zgodovino. | Foto Instagram Dragons de Rouen

Matija Pintarič se je spet dokazal, zbral je kar 51 obramb, in s soigralci spisal zgodovino.

Foto: Instagram Dragons de Rouen

Slovenski hokejski vratar Matija Pintarič je s francoskim prvakom Rouenom dokazal, da tudi nefavoriziranim moštvom lahko uspe, sploh če imaš razpoloženega čuvaja mreže. Novincem v hokejski ligi prvakov, ki so imeli po polovici skupinskega dela nič točk, so se po velikem preobratu uresničile sanje. Kot prvo francosko moštvo so se uvrstili v osmino finala. Na zadnji tekmi skupinskega dela so za napredovanje potrebovali zmago po rednem delu tekme nad lanskim polfinalistom nemške elitne lige Thomas Sabo Ice Tigers iz Nürnberga in jo dosegli (5:2). Eden od ključnih mož je bil prav Pintarič, zbral je kar 51 obramb.

Jan Muršak
Sportal Velika zmaga Pintariča, Muršak izsilil podaljšek, zadel v loteriji in ostal neporažen

V izločilnih bojih lige prvakov bomo spremljali dva Slovenca. Če je bil Bern napadalca Jana Muršaka favoriziran in so ga tam pričakovali, je francoski prvak Rouen vratarja Matije Pintariča v svoji skupini F veljal za avtsajderja. 

Francozi so si vstopnico za krstni nastop v skupinskem delu lige prvakov priborili z naslovom prvaka v Ligue Magnus v lanski sezoni in se nato znašli v družbi favoriziranega finskega prvaka Kärpäta, polfinalista češke Extralige Hradec Kralove in polfinalista elitne nemške lige Thomas Sabo Ice Tigers iz Nürnberga

Po treh tekmah nič točk, nato pa ...

Po polovici skupinskega dela je Rouenu kazalo slabo. Bil je prikovan na zadnje mesto z nič točkami, čeprav je kar nekajkrat drago prodal svojo kožo. Nato pa se je začel velik preobrat, pri katerem je pomembno vlogo igral prav slovenski reprezentančni čuvaj mreže Pintarič. Najprej so s soigralci premierno zmago vknjižili proti Čehom, nato so pretekli teden za ohranitev upov na napredovanje v osmino finala nujno potrebovali zmago po rednem delu tekme nad Nemci. Po dramatični končnici so jo dobili (4:2). 

Potrebovali so še tretjo zaporedno zmago s tremi točkami

O drugem potniku v izločilne boje (prvo mesto je zasedel Karpat) je tako odločala torkovo tekma med Rouenom in Nürnbergom v Nemčiji. Gostiteljem je zadostovala točka, Francozi so spet potrebovali vse tri. In jih tudi dobili. V Nemčiji so povedli v 12. minuti, a so gostitelji, čeprav se je Štajerec spet izkazal, hitro izenačili.

Ena od 51 obramb Matije Pintariča:

Že uvod v drugi del je prinesel novo vodstvo Pintaričevih, v 35. minuti pa so povedli s 3:1. Nemci so v 50. minuti znižali na 2:3 in napovedali dramatično bitko, a Nicolas Deschamps je v 55. minuti še zvišal vodstvo Rouena. Nürnberg je poskušal podaljšek izsiliti brez vratarja, a se mu ni izšlo. Deshcamps je z zadetkom v prazen gol postavil končnih 5:2 in začelo se je lahko veliko veselje, h kateremu je izdatno pomagal prav Slovenec. Zbral je 51 obramb.

Zadetek za 4:2:

Rouen je postal prvi klub iz francoskega prvenstva, ki mu je uspelo napredovati v osmino finala lige prvakov. S kom se bodo udarili, bo znano v petek.

Veselje v navijaški coni Rouena:

Muršakovi napredovali, Salzburg končal pred njimi

V skupini G sta bila potnika v osmino finala znana že pred zadnjima tekmama. To sta Bern slovenskega napadalca Jana Muršaka in Red Bull Salzburg, ki sta v sredo v Avstriji prekrižali palice za prvo mesto. Švicarji so za potrditev zmage v skupini potrebovali točko, rdeči biki pa za preboj na vrh zmago po 60 minutah. Na koncu so se tesne zmage z 2:1 in prvega mesta veselili Avstrijci. Jan Muršak si je z Bernom že priboril napredovanje. Po porazu proti Salzburgu so končali na drugem mestu skupine. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak si je z Bernom že priboril napredovanje. Po porazu proti Salzburgu so končali na drugem mestu skupine. Foto: Vid Ponikvar

Švicarji najuspešnejši, v petek žreb

V skupinskem delu (med 30. avgustom in 17. oktobrom) je vsaka ekipa v skupini odigrala po dve tekmi z vsakim nasprotnikom (doma in v gosteh). Najboljša dva kolektiva vsake skupine sta se po skupinskem delu uvrstila v osmino finala. Finale, v katerem bo le ena tekma, bo na sporedu 5. februarja.

Žreb osmine finala, ki bo začrtal tudi pot do finala, bo v petek v Helsinkih. Napredovali so: švedska Frölunda, Malmö in Skelefftea,  švicarski Zürich, Zug, Bern in Lugano, češki Kometa Brno in Plzen, nemški München, italijanski Bolzano, finski Kӓrpӓt in Tappara, norveški Storhamar, francoski Rouen in avstrijski Salzburg.

Skupina F

Lestvica:

Skupina G

Lestvica:

 

Preberite še:

Marcel Rodman
Sportal Slovenskega olimpijca življenje večkrat preizkusilo, a se nikoli ni želel smiliti samemu sebi
Ivo Jan
Sportal Koga bo v Belorusiji preizkusil slovenski selektor?
HDD Jesenice HK Slavija Junior polfinale pokal slovenije
Sportal Založanom dvojne točke
Ne spreglejte