Na kratko: Lampičeva in Klavžar državna prvaka v maratonu

Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods je prvič v profesionalni karieri izpadel iz stoterice najboljših igralcev sveta.

Objavljeno
30. marec 2015 16.20
afp SPO-GLF-USP-TOUR-CHAMPIONSHIP-BY-COCA-COLA---FINAL-ROUND
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pokljuka - Smučarski tekači in tekačice so se na Pokljuki pomerili za državne naslove v maratonu, zaradi dodobra načete snežne podlage na Javorniški planini pa so prireditelji iz TSK Bled razdalje nekoliko skrajšali. Med članicami je s tekmicami opravila Anamarija Lampič (Triglav Kranj), med člani pa Boštjan Klavžar (Logatec). Članice so morale preteči 24-kilometrsko progo, člani še osem kilometrov več.

Soigralec Birse in Cesarja lažje poškodovan

Budimpešta - Trije grški nogometni reprezentanti - Vangelis Moras, Panagiotis Tachtsidis in Giannis Fetfatzidis - so bili lažje poškodovani v prometni nesreči na poti do letališča v Budimpešti. V verižnem trčenju osebnih vozil je bil namreč udeležen tudi taksi z nogometaši, ki pa so jo odnesli bolje kot eden od vpletenih, ki je izgubil življenje, trije pa so težje poškodovani. Trojica je sicer včeraj nastopila v kvalifikacijski tekmi za euro 2016 z Madžarsko (0:0), danes pa se je nameravala vrniti v Italijo. Moras in Tachtsidis sta namreč člana Verone, Fetfatzidis pa je soigralec Valterja Birse in Boštjana Cesarja pri Chievu. Po zagotovilih tiskovnega predstavnika grške nogometne zveze bodo nesrečnike danes odpustili iz bolnišnice.

Tiger Woods nič več med 100

London - Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev najvišje ravni (majorjev), ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods, je prvič v profesionalni karieri izpadel iz prve stoterice najboljših svetovnih igralcev, kamor se je krstno prebil že leta 1996, odtlej pa je bil njen redni član. Toda poškodbe in posledični padec forme so terjali svoj davek, 39-letni Woods je tako na najnovejši razpredelnici šele na 104. mestu, torej osem mest nižje kot ob prejšnjem merjenju. Woods je sicer kar 683 tedno preživel kot številka 1 svetovnega golfa, nazadnje je bil povsem na vrhu, kjer je zdaj Severni Irec Rory McIlroy, lanskega maja.

Luis Fernandez pred vrati Gvineje

Conakry - Nekdanji član izjemno uspešne francoske nogometne reprezentance v osemdesetih letih prejšnjega stoletja Luis Fernandez bo najverjetneje novi selektor izbrane vrste Gvineje. Petinpetdesetletni nekdanji trener PSG, Athletica Bilbaa, Espanyola in Betisa, svojčas pa tudi selektor Izraela, bo na vročem stolčku zamenjal rojaka Michela Dussuyerja. Po besedah generalnega sekretarja gvinejske zveze Ibrahime Barryja je sodelovanje že dogovorjeno, doreči je treba zgolj še nekaj podrobnosti. »Vesel sem in počaščen. Gvineja ima mlado ekipo, v kateri je precej prostora za napredek,« je poudaril Fernandez.

Številna strelska presenečenja

Zreče - Na strelskem državnem prvenstvu z zračnim orožjem na Rogli so se presenečenja kar vrstila, na moški tekmi z zračno puško pa je smetano pobral Rušan Benjamin Jodl (204,3 kroga), ki je v finalu za las odbil napad Grosupeljčana Željka Moičevića (204,1). Robi Markoja je bil tretji (182,1), neumorni Rajmond Debevec, ki se je v zadnjih letih osredotočil na malokalibrsko puško, pa osmi. Z zračno pištolo se je z naslovom prvaka okitil Cvetko Ljubič iz Slovenskih Konjic (197,5) pred Petrom Tkalcem (195,5) in Kevinom Vento (175,0). Ekipno so z zračno puško zmagali Grosupeljčani (1834,7), s pištolo pa tekmovalci SD Jože Kerenčič iz Miklavža pri Ormožu (1677). Pri dekletih je bila za vso konkurenco z zračno puško premočna Saša Marija Ratnik (203,3) pred Živo Muhič (202,6) in Urško Kuharič (180,8), z zračno pištolo pa Katja Vodeb iz Liboj z novim državnim rekordom (195,6). Drugo mesto je zasedla Sevničanka Mojca Kolman (192,7), tretje pa Petra Dobravec iz Železnikov (169,1). Ekipno so se veselile strelke Franca Lešnika Vuka iz Hotinje vasi (1212,9) z zračno puško in Železnikov (1100) s pištolo.