Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 20.11.2017 17:43:37

Zdravstvuj, Moskva! (foto)

Drago Wernig TAKA
Poglejte, kako so Mariborčani prispeli v Moskvo.

Tokrat je pot minila brez večjih zapletov in zamud. Lahko bi zapisali, da gre v tretje rado, po dvourni zamudi pred potjo v Sevillo in kar osemurnim čakanjem na odhod v Liverpool je v tretjič le uspelo. V Moskvo je mariborska ekspedicija prispela po dveh urah in 25 minutah leta, v popoldanskih urah jih že čaka trening na Otkrytiye Areni.

Pogled je seveda že usmerjen proti jutrišnji tekmi. "Izpostaviti moramo, da Spartak zdaj igra dobro, drugače. Spremenili so postavitev, v kateri so bolj prišli do izraza njihovi napadalno usmerjeni igralci. Zdaj prihajajo v zaključke akcij z večjim številom igralcev. Iz ekipe so izločili enega štoperja in dodali krilnega napadalca. Nenehno imajo željo po ofenzivi, dobro izkoriščajo hitrost posameznikov. Takrat v Ljudskem vrtu so poskušali nekaj spremeniti, igrali so s tremi branilci, kar v njihovi šampionski sezoni ni bilo pravilo. Zdaj so posegli po drugačnih zamislih in jim gre res dobro. Opazno pa je, da tekmecem pustijo več igrati kot Liverpool in Sevilla. Zato bo pomembno, da jim ne omogočamo možnosti za protinapade. Način, na katerega smo igrali na prvi medsebojni tekmi in v derbiju, ko smo šli na vsako žogo zelo odločno, nam bo pomagal," je bojni načrt za klubsko spletno stran na kratko opisal trener Mariborčanov Darko Milanič. "Ker smo ostali brez Rajčevića, nimamo možnosti, da bi kot v Liverpoolu igrali s tremi osrednjimi branilci. Zato bomo ostali pri igranju s štirimi v obrambni vrsti. Poskušali bomo na drugačen način onemogočiti napadalno kakovost Spartaka, tudi s pomočjo vezistov."

Pa zloglasna ruska zima? "Pomembnost tekme je tako visoka, da nič ne sme vplivati na izvedbo. Spomniti bo treba, da se v tej fazi sezone, ko je za nami že toliko tekem, moramo oprijeti moštvenosti, ki nam je v začetku sezone odprla pot do tega, kar zdaj doživljamo."

Članki iz rubrike