Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 17.10.2018 10:39:05

GANLJIVA IZPOVED ljubljenca navijačev Olimpije! Zdravnik mi je rekel, da ne bom več igral nogometa. Olimpija je reagirala TAKOLE, Bišćan pa TAKOLE! (VIDEO)

alesfevzer.com
Tomislav Tomić je delil svojo zgodbo.

Vezist zmajev, ki je z Olimpijo nedavno podaljšal pogodbo za dve leti, ima za seboj težko izkušnjo. Zaradi težav s srcem je skoraj moral končati kariero, pravzaprav nekateri zdravniki še danes menijo, da bi jo moral. Toda Tomislav Tomić nadaljuje z igranjem nogometa, bridko izkušnjo, ko je izvedel za svoje težave s srcem, pa želi pustiti za seboj. Tole je njegova izpoved: "Celo življenje se mi je obrnilo na glavo. Nogomet igram od sedmega leta in nikoli nisem imel nobenih težav. Ob prihodu v Olimpijo sem opravil zdravniške preglede in vse je bilo v redu. Dejkali so mi, da je EKG nekaj pokazal, a nič resnega. Kasneje sem opravil še preglede v Izoli in Mariboru, vmes normalno igral tekme, nikoli nisem imel nobenih težav. Nato pa so mi kar naenkrat dejali, da moram na pogovor h kardiologu. Ta mi je rekel, da ne bom nikoli več mogel igrati nogometa. Pogledal sem Pavleta (Klemen Pavlinič, maser), ki je bil z menoj in bil je tako šokiran kot jaz. Mislil sem, da je nočna mora, ampak žal je bilo res. Kar naenkrat ne moreš več početi tega, kar imaš rad, kar delaš celo življenje. Veliko stvari mi je šlo po glavi," pove v klubsko kamero.

Za kaj je šlo? "Žila, ki mora iti nad srcem, je šla skozi srce, kar je bila težava. Nisem dobil dovoljenja, da igram proti Rudarju. Ko sem prišel domov, sem se javil ženi in staršem. Bili so v šoku, jaz pa sem tiho verjel, da še ni konec. V klubu so mi stali ob strani in mi dejali, da bom dobil novo pogodbo tudi, če ne bom mogel igrati. Za to sem jim hvaležen. Veliko mi je pomagal Igor Bišćan, ki je klical zdravnika v Dinamo. Tam so že imeli tak primer, zato sem odšel tja na preglede. Rekli so mi, da lahko še naprej igram nogomet, le da moram jemati neke tablete, ki znižujejo utrip srca. V nevarnosti pa bi bil zgolj takrat, ko je moj pulz visok. Odšel sem v Zagreb, Bišćanov zdravnik pa mi je podpisal, da lahko nadaljujem z igranjem nogometa. Izpustil sem samo tekmo z Rudarjem in se takoj vrnil v moštvo. To je bil najtežji del moje kariere," je nadaljeval Tomić in dodal: "Verjel sem, a sem bom vrnil. Zdravniki mi še danes pravijo, da se ne bi smel, ampak to je za menoj. Igram in nimam nobenih težav. Upam, da bo tako ostalo."

Celoten pogovor s Tomislavom Tomićem si oglejte spodaj.

Članki iz rubrike