Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
2 17.07.2018 16:52:00

SKRIVNOSTI glede Abidalove transplantacija jeter ni več. PRISTOJNE službe so povedale svoje!

Lionel Messi in Eric Abidal, nekdanja soigralca pri Barceloni.
Končana je preiskava o sumu ilegalne trgovine z organi.

Transplantacija jeter pri nekdanjem nogometašu Barcelone Ericu Abidalu, ki je obolel za rakom, je bila v skladu z zakonom, so potrdile pristojne službe v Španiji. Pred tem so se v Španiji razširile govorice, da je šlo za jetra, pridobljena v ilegalni trgovini z organi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Presaditev je potekala v skladu z zakonom in v primerni zdravstveni ustanovi," so danes potrdili na ministrstvu za zdravstvo, kjer budno spremljajo aktivnosti v zvezi s transplantacijami. Na ministrstvu so prav tako potrdili, da so imeli presajeni organi ustrezne dokumente o darovalcu in prejemniku organa.

Zdravstvene službe so v primeru Abidal izvedle preiskavo, saj je obstajal sum, da je šlo pri organih za ilegalno trgovino.

Časnik El Confidencial je v začetku meseca poročal, da so oblasti pri prisluškovanju, namenjenemu korupciji, v katero naj bi bil vpleten nekdanji predsednik Barcelone Sandro Rosell, dobile podatke, da naj bi bila jetra za Abigala lahko pridobljena na ilegalen način. Poseli je te novice kasneje zanikal v pogovoru za El Mundo.

Nekdanji francoski reprezentant Abidal je šel aprila 2012 na presaditev jeter. Leto kasneje je spet igral nogomet, a se leta 2014 športno upokojil. Sam je medijem povedal, da je bil darovalec jeter njegov bratranec Gerard.

Članki iz rubrike