Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 7. 2017,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Slobodan Kovač slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 27. 7. 2017, 11.00

4 leta, 8 mesecev

Pred evropskim prvenstvom bodo pilili formo proti velesilam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Slovenija odbojka | Foto FIVB

Foto: FIVB

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca po Kranjski Gori, kjer je opravila prvi del priprav na evropsko prvenstvo, pod vodstvom selektorja Slobodana Kovača nadaljuje priprave v Mariboru. Slovenski odbojkarji se bodo pred EP na Poljskem na pripravljalnih tekmah pomerili s samimi svetovnimi velesilami.

Reprezentanca bo v Mariboru ostala do konca meseca, nato pa se bo odpravila na Poljsko, kjer bo od 2. do 4. avgusta v olimpijskem športnem centru Spala odigrala tri prijateljske tekme z aktualnimi svetovnimi prvaki.

Sledili bosta dve tekmi z Italijo, in sicer 8. in 9. avgusta v mestu Cavalese, nato pa jo čaka še gostovanje v Srbiji, kjer bo 17. in 18. avgusta z domačo reprezentanco v Beogradu odigrala še zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva.

Kovač: Gre za tri izredno močne reprezentance

"Priprave v Mariboru za zdaj potekajo po načrtu. Igralci so pripravljeni na vse napore in lahko rečem, da so izredno delavni in disciplinirani," je s potekom priprav zadovoljen Kovač. | Foto: FIVB "Priprave v Mariboru za zdaj potekajo po načrtu. Igralci so pripravljeni na vse napore in lahko rečem, da so izredno delavni in disciplinirani," je s potekom priprav zadovoljen Kovač. Foto: FIVB "Trenutni del priprav je izredno pomemben, v prihodnjem tednu že igramo prijateljske tekme s Poljsko, nato z Italijo in pred evropskim prvenstvom še s Srbijo. Gre za tri izredno močne reprezentance, menim pa, da to ustreza naši kakovosti. Če želimo igrati na visoki ravni, moramo igrati čim več tekem z reprezentancami, ki so nam enakovredne oziroma so boljše od nas. V čast nam je igrati proti tako uveljavljenim reprezentancam, po drugi strani pa je to, da nas povabijo za nasprotnike v pripravah na tako pomembno tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo, tudi priznanje teh odbojkarskih velesil," pravi slovenski selektor Slobodan Kovač.

Slovenski odbojkarji bodo na pripravah v Mariboru ostali do odhoda na prijateljski tekmi z Italijo, nato pa se preselili v Ljubljano, kjer bodo opravili še sklepni del treningov pred evropskim prvenstvom. 

Seznam reprezentance Slovenije (17 odbojkarjev):

Podajalci: Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Aleš Kök

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Matej Kök, Žiga Štern 

Blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Matic Videčnik

Korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern 

Prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman 

Ne spreglejte