krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 27.05.2017 08:30:44

Pred odločilno tekmo z Belgijo danes še z Latvijci

Odbojkarjem še en podvig ni uspel.
alesfevzer.com
Slovenski odbojkarji so v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Belgiji in Italiji v dvorani Stožice zabeležili že tri zmage, še četrto pa pričakujejo v današnjem obračunu proti Izraelu. Tekma se bo začela ob 17.30.

Izbranci Slobodana Kovača so za zdaj v kvalifikacijski skupini 3 na dobri poti, da se prvič uvrstijo na svetovno prvenstvo. Vendar z izjemo Portugalske, ki je v petek v vseh treh nizih nudila dober odpor slovenskim odbojkarjem, Gruzija in Latvija nista ekipi, ki bi lahko ogrozili zmago aktualnih evropskih podprvakov. Tudi Izraelci jih bodo težko presenetili, to pa bo tudi priložnost, da slovenski selektor v današnji tekmi spet nekoliko več priložnosti ponudil igralcem, ki so do zdaj manj igrali.

"Zagotovo bomo dali priložnost še kakšnemu igralcu, da vidimo, česa je sposoben. Bo pa to za nas zelo pomembna tekma. Prepričan sem, da so vsi moji igralci pripravljeni in da bodo, ne glede na to, kdo bo igral, tudi to tekmo odigrali resno. Ekipo smo dobro izbrali, tako da je vsakdo od igralcev sposoben dati svoj prispevek k zmagi," je pred današnjim obračunom z Izraelom dejal Kovač, selektor slovenske izbrane vrste.



Proti trenutno 29. reprezentanci na evropski jakostni lestvici so slovenski odbojkarji, ki so 18 mest višje, igrali sedemkrat, izgubili pa so le prvo medsebojno tekmo leta 1995 na takratnem spomladanskem pokalu.

Danes bosta na sporedu še dve tekmi, ob 15. se bosta pomerili reprezentanci Gruzije in Portugalske, ob 20. pa še Belgije in Latvije.

Članki iz rubrike