Rock v puščavi: Stonesi, Dylan, McCartney in še kdo na enem odru

Oktobra se bo v mestu Indio v puščavi Colorado Desert v Kaliforniji zgodilo koncertiranje, kakršnega menda še ni bilo.

Objavljeno
04. maj 2016 13.11
Posodobljeno
04. maj 2016 18.00
V. U.
V. U.

Velikani rocka, The Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters in The Who, si bodo oktobra delili isti oder. Tistega na Empire Polo fieldu v Indiu, mestu v južni Kaliforniji, ki si je zaradi številnih dogodkov že prislužilo oznako mesta festivalov.

Indio je z nekaj manj kot 80.000 prebivalci za ameriške razmere mestece, a s hitro rastjo števila prebivalcev. Še leta 2000 so v njem našteli le okoli 50.000 prebivalcev.

S tridnevnimi nastopi glasbenih legend si bo oznako mesta festivalov gotovo še utrdil. Organizatorji so že potrdili tako udeležbo vseh naštetih kot datume nastopov. Koncertno dogajanje, ki so ga naslovili The Desert Trip (Puščavsko potovanje), bo tridnevno, zgodilo se bo med 7. in 9. oktobrom.

Legende nastopijo, ko pade mrak

Prodaja vstopnic bo stekla v ponedeljek, njihova cena pa ne bo prav nizka. Med 199 (za posamezen večer) in 1599 dolarji (najdražji paket za celoten festival).

Šesterica legendarnih glasbenikov oziroma skupin bo v treh večerih odigrala celotne koncertne programe, vsak večer po dva, nastopi pa se bodo začeli šele po sončnem zahodu: 7. oktobra Dylan in Stonesi, 8. Young in McCartney, 9. The Who in Waters.

Ljubitelji glasbe sicer prizorišče festivala dobro poznajo, saj na njem desettisoči vsako leto obiskujejo festival Coahcella, ki se imenuje po nazivu doline, v kateri se nahaja prizorišče, med odzivi na družbenih omrežjih pa se je že našel tudi kdo, ki je festival prekrstil v ... Oldchella.