Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 25.05.2017 12:02:38

Srečko Katanec razkril karte za Malto in tudi presenetil: Na seznamu osem nogometašev iz PLTS

Grega Wernig
Srečko Katanec je razkril seznam nogometašev za prihajajočo tekmo z Malto.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v Ljubljani objavil seznam igralcev, na katere bo računal na šesti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti. Na seznamu je nekaj novincev, predvsem v obrambi, tudi zaradi še potekajočih obveznosti nekaterih klubov in poškodb.

Zaradi kartonov ne bodo mogli pomagati Boštjan Cesar, Valter Birsa in Miral Samardžić, Kevin Kampl pa ima zdravstvene težave.

Slovenci so se nazadnje z Malto merili novembra, ko so v gosteh zmagali z 1:0. Pred tem so v kvalifikacijah za EP 2004 Malto v gosteh premagali s 3:1, doma pa s 3:0. Leta 1996 sta se ekipi na prijateljski tekmi razšli z 0:0, dve leti prej pa so Slovenci zmagali z 1:0.

Slovenija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 55., Malta pa 182.

Slovenija je po petih krogih v skupini E na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.

Reprezentanca se bo zbrala 1. junija, tekma pa bo 10. junija. Vstopnice za tekmo, ki bo v Ljubljani, so že v prodaji, cena je 15 evrov.

SEZNAM ZA MALTO
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid/Špa), Vid Belec (Carpi/Ita), Jan Koprivec (Anorthosis/Cip), Grega Sorčan (Gorica)
- branilci: Jure Balkovec (Domžale), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution/ZDA), Bojan Jokič (Ufa/Rus), Luka Krajnc (Frosinone/Ita), Miha Mevlja (Rostov/Rus), Nemanja Mitrović (Olimpija), Matej Palčič (Maribor), Gregor Sikošek (Brøndby/Dan), Aljaž Struna (Palermo/Ita), Nejc Skubic (Konyaspor/Tur), Matija Širok (Domžale)
- vezisti: Rene Krhin (Granada/Špa), Jasmin Kurtić (Atalanta/Ita), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig/Nem), Rajko Rotman (Kayserispor/Tur), Benjamin Verbič (FC København/Dan), Miha Zajc (Empoli/Ita)
- napadalci: Robert Berić (St. Etienne/Fra), Roman Bezjak (Rijeka/Hrv), Josip Iličić (Fiorentina/Ita), Milivoje Novaković (Maribor).

18697799_10210740924657803_661930815_o
NZS

Članki iz rubrike