Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
0.02

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

9

Natisni članek

Kevin Kampl Euro 2020 slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 0.02

5 let

Selektor po remiju z Makedonci v Stožicah

Matjaž Kek pogreša najglasnejše navijače in še ni prečrtal Kevina Kampla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

9

Slovenija Severna Makedonija | Matjaž Kek je razočaran, ker ni zmagal, a je priznal, da je končni rezultat realen. | Foto Maša Kraljič/Sportida

Matjaž Kek je razočaran, ker ni zmagal, a je priznal, da je končni rezultat realen.

Foto: Maša Kraljič/Sportida

"Rezultat je glede na to, kaj smo videli na igrišču, pošten," je po remiju z 1:1 na prvi domači tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 proti Makedoniji oziroma po novem Severni Makedoniji dogajanje na igrišču realno ocenil selektor Slovenije Matjaž Kek. Strinjal se je s tem, da v igri Slovencev škripa predvsem na sredini igrišča. Morda tudi zaradi tega je po tekmi odgovoril, da še ni prečrtal Kevina Kampla, ob tem pa priznal, da na tribunah pogreša organizirane slovenske navijače.

Josip Iličić
Sportal Iličića udaril v obraz, nato se mu opravičil #video

"Smo razočarani, saj smo pričakovali več, kot smo dosegli, a je treba priznati, da je rezultat glede na videno na igrišču realen. Za nami je zanimiva tekma, v kateri sem videl dosti teka in ritma. Predvsem v fazi igre nismo bili dovolj kakovostni, a je treba vedeti, da smo igrali proti nasprotniku, ki je pokazal kakovost, o kateri sem govoril že pred tekmo," je po tekmi ugotavljal Matjaž Kek. Slovenija je še drugič pod njegovim vodstvom in še petič v nizu remizirala z 1:1, kar je precej neverjeten podatek.

Slovenija Severna Makedonija kvalifikacije za EP 2020
Sportal Slovenija je, tokrat na drugačen način kot v Izraelu, zapravila novi točki

"Veseli me predvsem to, da so fantje pokazali veliko volje in borbenosti. Morda še malo premalo verjamejo v svoj potencial, morda so premalo odločni. To se je videlo pri golu, ki smo ga dobili na tak način. Jasno je, da nam manjka kakšna zmaga, a treba bo pridobiti zmagovalno miselnost. Nikakor ne želim iskati alibijev, toda časa prav veliko ni bilo. Za nami je zanimiv teden. Spoznavali smo se. Počasi sem videl, za kaj gre. Bilo je zelo naporno, a na koncu imamo dve točki. Po tem, ko so Izraelci tokrat premagali Avstrijo, je jasno, da naša točka v Hajfi ni od muh. Tokrat pa žal nismo zmagali. Manjkajo nam točke," je nadaljeval Mariborčan, ki je govoril mirno in v svojem slogu namenil nekaj pohval tudi navijačem, čeprav so jih Makedonci nekajkrat preglasili.

Predvsem zato, ker na tekmah slovenske reprezentance že dolgo časa ni organiziranih navijaških skupin. Ob odgovoru na naše vprašanje je priznal, da jih močno pogreša tudi on.

Kako biocenili delo Matjaža Keka na prvih dveh tekmah po povratku na klop Slovenije?

  • Odlično
    20,65 %
    224 glasov
  • Dobro
    69,12 %
    750 glasov
  • Slabo
    7,37 %
    80 glasov
  • Katastrofalno
    2,86 %
    31 glasov
Oddanih 1085 glasov

"Seveda nam manjkajo. Ne samo prvič, ko sem bil selektor, tudi na klopi Rijeke sem spoznal, kaj pomeni, ko na tribunah 'zaropota'. To nam manjka in upam, da se bo v prihodnosti spremenilo. To ni vprašanje zame, a tako jaz kot tudi igralci si želimo, da bi bili na tribunah tudi najglasnejši navijači. So se pa tudi navijači, ki so bili na tribunah danes, med tekmo dobro odzvali in nam pomagali, da smo se dvignili, ko smo trpeli," je povedal Kek o težavah organiziranih navijaških skupin, ki zaradi nestrinjanja z Nogometno zvezo Slovenije že nekaj časa navijajo samo na klubskih in nič več na reprezentančnih tekmah.

Povratnik na slovensko klop pravi, da ni prečrtal nikogar. Bo šel v akcijo za Kevina Kampla? | Foto: Maša Kraljič/Sportida Povratnik na slovensko klop pravi, da ni prečrtal nikogar. Bo šel v akcijo za Kevina Kampla? Foto: Maša Kraljič/Sportida

Nikogar ni nikoli prečrtal

Da je ena od težav tudi igra na sredini igrišča, je povratnik na selektorsko klop potrdil tudi s tem, ko je po tekmi govoril o premalo konkretnem prehodu iz obrambe v napad, in s tem, ko je Josipa Iličića, najbolj nevarnega slovenskega reprezentanta, tako v Hajfi kot tudi v Ljubljani med tekmo z desne strani premaknil na sredino igrišča. Selektorja smo zato povprašali tudi o tem, ali je Kevina Kampla, ki je po odhodu prejšnjega selektorja Tomaža Kavčiča samovoljno končal reprezentančno pot, dokončno prečrtal ali se bo morda v prihodnosti potrudil vezista, ki ima vse to, kar bi Slovenija potrebovala, prepričati o tem, da se vrne.

"Večkrat sem že rekel, da nihče ni prečrtan. Nikoli si ne bi dovolil tega, da ne bi naredil vsega, da bi igrali vsi. Če je le volja na drugi strani. Seveda bi nam prišla prav kakovost nogometaša, ki igra v nemški ligi, se pa strinjam z Jasminom Kurtićem, da bi morali razmišljati predvsem o tistih, ki so tukaj. Ne bom se spuščal v polemike, kdo je in koga ni. Stojim za tem, da potencial imamo. Počasi bom komuniciral z vsemi. Da analiziram, kaj ni in kaj je. Stojim za tem, da potencial imamo. Zdaj je treba stvari počasi razvijati, dati vse od sebe na vsakem treningu, na vsakem koraku. Zadržati bojevitost, s katero sem zelo zadovoljen, in jo nadgraditi s hrabrostjo," se je razgovoril Kek in nekaj besed namenil še junijskima tekmama, ki prihajata.

Bi radi videli Kevina Kampla nazaj v majici Slovenije?

  • Da
    78,64 %
    1462 glasov
  • Ne
    19,47 %
    362 glasov
  • Mogoče
    1,88 %
    35 glasov
Oddanih 1859 glasov

Slovenci so pokazali borbenost, prešli v vodstvo, a še osmič v nizu niso zmagali. | Foto: Vid Ponikvar Slovenci so pokazali borbenost, prešli v vodstvo, a še osmič v nizu niso zmagali. Foto: Vid Ponikvar

Zdaj smo videli, da točka v Izraelu ni bila kar tako

Že čez nekaj več kot dva meseca Slovence v nadaljevanju kvalifikacij čakata gostovanji pri Avstriji, ki je po prvih dveh tekmah brez točke in je največje razočaranje skupine G, ter Latviji Slaviše Stojanovića, ki je prav tako brez ene samcate točke.

"Na koncu bo pomembna vsaka točka. Mogoče je bil z zmago Poljske nad Avstrijo v gosteh narejen korak naprej, a po drugi strani zdaj vidimo, da tudi naša točka v Izraelu ni bila kar tako. Sploh ne način, na kakršnega smo prišli do nje. Čaka nas še ogromno dela, a sem optimist. Želje in borbenosti pa igralcem res ne morem očitati," je za konec povedal Kek, ki tudi po 51. tekmi na klopi slovenske reprezentance ostaja pri petdesetodstotnem izkupičku. Zbral je 20 zmag, 20 porazov in po novem 11 remijev.

Fotogalerija (foto: Sportida):
Fotogalerija
1 / 32

Bosna in Hercegovina, Grčija
Sportal Bosna zapravila dva gola prednosti, nori tekmi v Oslu in Baslu

Makedonec prepričan, da bi morali zmagati

Igor Angelovski pravi, da je bila Makedonija boljša. | Foto: Maša Kraljič/Sportida Igor Angelovski pravi, da je bila Makedonija boljša. Foto: Maša Kraljič/Sportida Odkar na selektorski klopi Makedonije sedi Igor Angelovski, je ta začela igrati odlično in dosegati tudi veliko boljše rezultate, kot jih je pred tem. Pod njegovim vodstvom se je Makedonija sprehodila do prvega mesta v razredu D lige narodov, odlično pa začela tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Z zmago nad Latvijo s 3:1 doma in remijem s Slovenijo z 1:1 v gosteh. Po dveh tekmah kvalifikacij je v skupini G presenetljivo visoko. Skupaj z Izraelom je s štirimi točkami na drugem mestu. Selektor Makedonije je prepričan, da bi morala biti celo višje.

"Bili smo boljši in imeli večje priložnosti od Slovenije. Remi proti tako kakovostni ekipi na njenem igrišču je dober rezultat, ampak po tem, kar se je dogajalo na igrišču, ne moremo biti zadovoljni. Zaslužili bi si zmago," je povedal Angelovski. "Slovenija me ni presenetila. Taktično je igrala dobro in svoj slog igre. Mislim, da gre za odlično reprezentanco, zato moramo biti s točko kljub vsemu zadovoljni," je povedal nekdanji trener Rabotničkega, ki je selektor Makedoncev postal oktobra 2015.

Ne spreglejte