Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
19. 2. 2017,
20.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Banvit Real Madrid Edo Murić Gašper Vidmar Sašo Filipovski Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 19. 2. 2017, 20.56

6 let, 6 mesecev

Slovenci osvajajo pokalne lovorike v tujini

Luka Dončić junaško na vrhu, Filipovski šokiral Turke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nadarjeni slovenski košarkar se je v nedeljo razveselil naslova pokalnega prvaka v Španiji. V Turčiji je tamkajšnjo javnost skupaj z Edom Murićem in Gašperjem Vidmarjem šokiral Sašo Filipovski. Pri pohodu do pokalne lovorike so preskočili evroligaška moštva. Na italijanski vrh je stopil Zoran Dragić.

Real Madrid je tudi v velikem finalu španskega pokala odigral razburljivo tekmo. Nasproti mu je stala Valencia, ki je v polfinalu izločila Barcelono.

Kraljevi klub je imel celotno tekmo pobudo in zato zasluženo osvojil prvo lovorike v letu 2017. Valencia je na koncu padla s 97:95. Največ točk sta k zmagi prispevala Sergio Llull in Anthony Randolph, ki sta dosegla po 22 oziroma 20 točk.

Svoj delež je prispeval tudi nadarjeni Luka Dončić, ki je v polfinalu Baskonii natresel 23 točk in bil v soboto prvi mož Reala. Tokrat se je zaustavil pri devetih točkah, šestih podajah in štirih skokih ter na koncu v znak zmagoslavja visoko dvignil roke v zrak.

V Turčiji veselje slovenske trojice, ki so šokirali evroligaše. Italijanski vrh Dragiću.

Izjemen uspeh je spisal tudi slovenski trojček pri Banvitu. Klub, ki mu na trenerski klopi poveljuje Sašo Filipovski, v moštvu pa sta kapetan Gašper Vidmar in Edo Murić, je šokiral vse turške evroligaše.

Banvit je najprej v četrtfinalu izločil Bešiktaš (66:57), nato v polfinalu Galatasaray (71:68), za konec pa v velikem finalu še Anadolu Efes (75:66).

Sašo Filipovski je košarkarje Banvita popeljal do turške pokalne lovorike. | Foto: Grega Valančič/Sportida Sašo Filipovski je košarkarje Banvita popeljal do turške pokalne lovorike. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvi mož Banvita je bil Američan Theodore Jordan, ki se je lahko pohvalil z 19 točkami. Z dvojnim dvojčkom je blestel Vidmar. Prispeval je namreč 11 točk in tudi skokov. Mlajši od bratov Murić je igral 14 minut, v tem času pa dosegel dve točki.

"Zelo sem vesel, da smo osvojili pokalno lovoriko. Vsem se zahvaljujem, ki so pripomogli k tej lovoriki, zlasti vodstvu kluba. Zaradi njih smo se lahko povsem osredotočili na trening. Dosegli smo svoj cilj, zdaj se moramo osredotočiti na naslednje," je bil razumljivo vesel Filipovski.

Pokalne lovorike se je veselil tudi Zoran Dragić. S skupaj z igralci Emprio Armani Milan so v finalu s 84:74 preskočili Sassari. Slovenski reprezentant je na parketu prebil 24 minut, v tem času pa dosegel sedem točk in v statistiko vpisal še štiri skoke.

Ne spreglejte