Za uverturo v finale LP Realu španska lovorika

Kraljevski klub je v zadnjem kolu z 2:0 odpravil Malago in pred prvo zasledovalko Barcelono zadržal tri točke naskoka.

Objavljeno
22. maj 2017 00.23
FBL-ESP-LIGA-MALAGA-REALMADRID
J. P.
J. P.

Ljubljana - Ne le Juventus v Italiji in Rijeka na Hrvaškem, danes je naslov nogometnega državnega prvaka v Španiji potrdil tudi finalist lige prvakov, madridski Real. V današnjem obračunu zadnjega kola »la lige« na gostovanju pri Malagi, ki petkrat zapored ni izgubila, je kraljevski klub potreboval zgolj točko, vknjižil pa komplet vseh treh po zmagi z 2:0. Že v drugi minuti je domačo mrežo po podaji Isca zatresel Cristiano Ronaldo (že osmo zaporedno sezono je končal z vsaj 25 goli), zmagovalca pa v 55. minuti potrdil Karim Benzema.

S tem so »galaktiki« zadržali tri točke naskoka pred prvo izzivalko in padlo branilko naslova Barcelono ter se veselili domače ligaške lovorike prvič po sezoni 2011/12. Tretje mesto je z velikim zaostankom 15 točk zasedel še drugi madridski velikan Atletico z Janom Oblakom med vratnicami. Real, ki se veseli že 33. laskave trofeje, je sezono zaključil z 29 zmagami, šestimi neodločenimi izidi in tremi porazi, po enkrat je pokleknil pred Sevillo, Valencio in Barcelono.

V celotni sezoni je zabil 106 zadetkov, od tega kar 58 na gostovanjih, kar je največ doslej v klubski zgodovini, prvič se je tudi zgodilo, da je tekmečevo mrežo zatresel prav v vsakem obračunu v sezoni. Njegov najboljši strelec je bil Ronaldo s 25 goli (več sta jih zabila Barcelonina ostrostrelca Lionel Messi, kar 37, in Luis Suarez, 29), najboljši podajalec pa Toni Kroos z 12 asistencami, eno več je zmogel Suarez.