profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.11.2015 08:08:29

Calcitovke na najtežjem izpitu

www.alesfevzer.com
Za odbojkarice Calcita Ljubljane bo današnja tekma tretjega kroga skupine B lige prvakinj proti VakifBank Istanbulu nekaj posebnega, saj večina igralk še nikoli ni igrala proti boljši ekipi.

Za igralke Calcita bo to nagrada za do zdaj vloženo delo, hkrati pa dodatna spodbuda, da se dokažejo na igrišču. Tekma proti ekipi VakifBank Istanbul se bo začela ob 20. uri.

Sobotni poraz proti ekipi GEN-I Volley v domačem prvenstvu je bil za ljubljanske odbojkarice nepričakovan, hkrati pa resno opozorilo, da bo treba tudi v domačih tekmovanjih igrati vsaj tako zavzeto kot v ligi prvakinj, kjer težav z motivacijo nimajo. Toda nasprotnice v najmočnejšem klubskem tekmovanju so same vrhunske ekipe, proti katerim bi bil že vsak osvojen niz velik uspeh.

Še toliko bolj to velja za tekmo z ekipo VakifBank Istanbul, ki je leta 2011 in 2013 brez poraza osvojila ligo prvakinj, v zadnjih letih pa se redno uvršča na zaključni turnir. Aktualne turške podprvakinje imajo v svojih vrstah tudi šest tujih reprezentantk in tri turške, že od leta 2008 jih vodi Italijan Giovanni Guidetti, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu Nizozemsko popeljal do srebrne medalje.



TURKINJE IZGUBILE LE EN NIZ
"Dejstvo je, da nobena od nas še nikoli v svoji karieri ni igrala proti močnejši ekipi. Že tako smo v ligi prvakinj v skupini, v kateri nobena tekma za nas ni lahka, vse ekipe so bolj izkušene od nas, prav tekma proti turški ekipi pa nekaj posebnega. Na tej tekmi se bo najbolj videlo, kako se igra odbojka na najvišji ravni," o današnjih nasprotnicah pravi Petra Vrhovnik, kapetanka Calcita Ljubljane.

VakifBank Istanbul je v skupini B lige prvakinj do zdaj edina neporažena ekipa. Na prvi tekmi je doma s 3:1 premagala Igor Gorgonzolo Novaro, v drugem krogu je brez izgubljenega niza v gosteh odpravila PGE Atom Trefl Sopot. Poljakinje so v torek v svoji dvorani na prvi tekmi tretjega kroga s 3:0 premagale Italijanke.

Članki iz rubrike