Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
43 20.11.2017 15:42:19

Predsednik NZS se je odločil, za novega selektorja bo predlagal...

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca je od konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji brez selektorja. Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo izbrala novega, po besedah predsednika NZS Radenka Mijatovića se bo to zgodilo na naslednji seji izvršnega odbora, in sicer konec novembra ali v prvem tednu decembra.

"Lahko vam povem to, da smo v sklepni fazi izbire in da bomo na naslednjem IO, ki bo konec novembra oziroma v prvem tednu decembra, izbrali selektorja, ki ga mora potrditi IO. Nato vas bomo povabili na novinarsko konferenco in ga tam tudi predstavili," je v Ljubljani ob robu začetka prodaje vstopnic za evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu, ki ga bo med 30. januarjem in 10. februarjem gostila Ljubljana, povedal Mijatović.

Ta je pojasnil, da bo odboru kandidata predlagal kolegij predsednika, in dodal, da verjame, da ga bo IO tudi potrdil. Poudaril pa je, da bo predlagal le enega bodočega naslednika Srečka Katanca. "Nesmiselno je IO dajati več kandidatov. Predlagali bomo zgolj enega," je dejal Mijatović.


Na vprašanje, kaj so si pri iskanju novega selektorja predvsem želeli videti, pa je pojasnil: "Vsekakor smo želeli nekoga, ki zelo dobro pozna reprezentanco, ki pozna razmere v slovenskem nogometu, ki si želi narediti rezultat in da je ustrezen po karakterju in človeški plati. To je bilo ključno pri izbiri."

Iz vsega povedanega in vse bolj razširjenih ter glasnih namigovanj bo tako mesto selektorja najverjetneje prevzel dosedanji pomočnik Katanca Tomaž Kavčič, tudi nekdanji selektor reprezentance do 21 let.

Slovensko reprezentanco je doslej sicer vodilo šest različnih selektorjev. Ob Katancu, ki je bil selektor dvakrat, še Slaviša Stojanović, Bojan Prašnikar, ki je bil na selektorskem stolčku kar trikrat, Zdenko Verdenik, Branko Oblak in Matjaž Kek.

Članki iz rubrike