STAVNIŠKA AFERA

Škandal v ligi prvakov: poraz Crvene zvezde znan že pred tekmo

Francozi so zmagali s 6 : 1.
Fotografija: Ob zmagi Parižanov je blestel Brazilec Neymar. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ob zmagi Parižanov je blestel Brazilec Neymar. FOTO: Reuters

PARIZ – Francoska policija preiskuje domnevno prirejanje rezultata na nedavni nogometni tekmi lige prvakov med moštvoma PSG in Crvena zvezda. Tekma se je 3. oktobra na Parku princev končala z zmago domačih s 6 : 1, da bo srbski prvak izgubil za pet golov, pa naj bi bilo znano še preden se je tekma začela.

O tem je danes poročal osrednji francoski športni časnik L'Equipe. Nekdanji funkcionar v srbskem klubu je domnevno stavil kar pet milijonov evrov, da bo Crvena zvezda izgubila za petih golov. Nenavadno visok stavniški znesek so sicer že pred tekmo zabeležili tudi odgovorni pri Uefi. Ta naj bi to informacijo tudi predala lokalnim oblastem. V Crveni zvezdi so nad navedbami ogorčeni in zanikajo vpletenost v škandal, prav tako v PSG, kjer so izrazili zaskrbljenost zaradi preiskave. 

Francoski časnik sicer še piše, da naj bi osumljeni funkcionar skušal vplivati na to, da trener Vladan Milojević malce premeša najboljšo postavo, da bi imel boljše možnosti za svoj stavniški dobitek. Sestal naj bi se tudi s predsednikom pariškega kluba, vendar pa za zdaj policija o tem menda nima dokazov.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije