GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Svinjarija! Slovenski odbojkarji ostali brez zaslužene svetovne lige

Deli na:
Svinjarija! Slovenski odbojkarji ostali brez zaslužene svetovne lige

Slovenska moška reprezentanca na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige ni imela konkurence. - Foto: alesfevzer.com

Iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da slovenska moška odbojkarska reprezentance v prihodnji sezoni ne bo med 16 ekipami, ki bodo igrale v najmočnejšem razredu svetovne lige.

Mednarodna odbojkarska zveza bo namreč res ustanovila novo, komercialno tekmovanje s 16 reprezentancami in brez Slovenije.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), Metod Ropret in pravni zastopnik OZS sta se v petek, 14. julija 2017, v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), Aryju Graci, na katerem so jima bila predstavljena dejstva glede prihodnjega formata reprezentančnih tekmovanj," piše v sporočilu za javnost OZS.

"Kot resnična so se izkazala namigovanja, da se svetovna liga FIVB World League ukinja in jo nadomešča novo, komercialno tekmovanje. V slednjem bo nastopalo 16 reprezentanc, med katerimi zaenkrat ni slovenske reprezentance. Gre za tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah, ki jih opredeljuje velikost trga in ne športni rezultati," se glasi sporočilo v nadaljevanju.


"Delegacija OZS je, tako načinu ustanovitve novega tekmovanja, kakor tudi njegovemu sistemu, izrazila svoje nasprotovanje. V naslednjih dneh bo OZS posredovala FIVB svoja pravna in poslovna stališča, ki bodo osnova za nadaljnje pogovore. OZS bo za zaščito svojih interesov v skrajnem primeru vložila tožbo proti FIVB pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS) v Lozani," je OZS zaključila v sporočilu za javnost.

Iz OZS so sporočili še, da bo predsednik OZS Ropret za dodatna pojasnila na voljo v sredo po novinarski konferenci pred turnirjema odbojke na mivki CEV Masters in CEV Satellite, ki ju bo Ljubljana gostila med 20. in 22. julijem.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je nastop v najmočnejši skupini svetovne lige priborila na igrišču, saj je konec junija v Avstraliji osvojila prvo mesto drugega razreda svetovne lige. S tem bi morala napredovati v prvi razred svetovne lige, a so se že pred finalom zaključnega turnirja pojavile govorice, da bo FIVB preoblikovala svetovno ligo oziroma ustanovila novo ligo, Slovenije pa med 16 reprezentancami ne bo.

Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile po takratnih navedbah bolgarske zveze še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.