klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
1 20.06.2018 14:59:46

Rokometna liga NLB se bo pričela 8. septembra

www.alesfevzer.com
Center inovativnega podjetništva NLB v Ljubljani je bil danes prizorišče žreba parov elitnega moškega rokometnega tekmovanja za sezono 2018/19. V primerjavi z minulimi leti bosta v ligi NLB od prvega kroga naprej nastopala tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, nova sezona pa se bo pričela 8. septembra.

Minula sezona se je končala z absolutnim zmagoslavjem celjskih rokometašev, ki so zanesljivo osvojili državno in pokalno lovoriko. Po nedavni odločitvi Združenja rokometne lige NLB - ta predlog je na seji, ki je bila 4. junija v prostorih Rokometne zveze Slovenije (RZS), podprlo devet od skupno dvanajstih klubov v ligi NLB (Riko Ribnica, Koper 2013, Krka, Maribor Branik, Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje, Dobova, Sviš Ivančna Gorica in Dol TKI Hrastnik), eden se je vzdržal (Urbanscape Loka), dva kluba pa sta nasprotovala temu predlogu (Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje) - bo v prvem delu državnega prvenstva nastopalo dvanajst ekip, med njimi pa bosta tudi Celje Pivovarna laško in Gorenje Velenje, ki sta v minulih sezonah izpustila ta del tekmovanja zaradi nastopov v regionalni ligi Seha.

Najboljših šest ekip iz rednega dela se bo uvrstilo v končnico za prvaka, zadnjih šest pa v skupino za obstanek. V obeh skupinah bo nato na sporedu dodatnih deset krogov, vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v rednem delu državnega prvenstva. Po odigrani končnici bosta iz prvoligaške druščine izpadli dve najslabši ekipi iz skupine za obstanek, mesto med elito pa si bosta nato v sezoni 2019/20 izborili dve najboljši ekipi iz 1. B SRL.

Nova sezona se bo uradno začela 5. septembra, ko bo na sporedu tekma za slovenski superpokal med Celjem Pivovarno Laško in novomeško Krko. Prizorišče te tekme še ni znano, bržkone pa bo v dolenjski prestolnici.


* Pari 1. kroga lige NLB (8. september):
Dol TKI Hrastnik - Urbanscape Loka
Sviš Ivančna Gorica - Trimo Trebnje
Jeruzalem Ormož - Gorenje Velenje
Krka - Riko Ribnica
Dobova - Maribor Branik
Koper 2013 - Celje Pivovarna Laško

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike