Johnny Hallyday v bolnišnici

Francoska glasbena legenda se ne da in napoveduje nov album in turnejo.

Objavljeno
20. november 2017 11.48
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Veteranski francoski rocker Johnny Hallyday, ki se že nekaj mesecev bori s pljučnim rakom, je bil pred kratkim hospitaliziran zaradi težav z dihanjem, poroča agencija AFP. Francoski odgovor na pojavo Elvisa Presleyja je bil sprejet v zasebno bolnišnico v zahodnem Parizu. »Kmalu bo prišel domov, saj se je njegovo stanje stabiliziralo,« so sporočili iz krogov blizu 74-letnega pevca. Glasbena ikona, v domovini znan preprosto kot Johnny, je prodal več kot sto milijonov plošč v svoji večdesetletni karieri.

Marca je povedal, da se zdravi zaradi raka, vendar je dejal, da njegovo življenje ni v nevarnosti. Hallydayjev menedžer Sebastien Farran je v začetku tega meseca prepričeval njegove oboževalce z besedami, da se pevec dobro bori proti bolezni in da se jim bo lahko kmalu pokazal. Izrazil je upanje, da se bo Hallyday vrnil na oder, saj je že napovedal turnejo za leto 2019, in dodal, da bo ta znameniti pevec do takrat tudi končal nov album.

Njegovi zgodnji koncerti v šestdesetih letih prejšnjega stoletja so spodbudili histerijo, podobno tisti, ki sta je bili deležni skupini The Beatles in Rolling Stones, ko je revolucija rock 'n' rolla preplavila zahodni svet. Hallyday je znan tudi po živahnem zasebnem življenju in sporu s francosko državo, ker se je zaradi izogibanja plačevanju davkov preselil v Švico. Svoje uspešnice je skoraj vedno odpel v francoščini, tudi Presleyjevo različico pesmi Hound Dog, Let's Twist Again Chubbyja Checkerja in Bebop a Lula Gena Vincenta.