Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.06.2018 14:47:12

Razočaranje za Slovenca: Ne bo ga na slovito dirko po Franciji

BOBO
Avstralska ekipa Mitchelton-Scott je razkrila osmerico kolesarjev, ki bo nastopila na julijski dirki po Franciji. Brez načrtovanega nastopa sta ostala avstralski sprinter Caleb Ewan in njegov mentor Luka Mezgec. Vodstvo ekipe se je odločilo, da bo na Touru stavilo na Britanca Adama Yatesa, ki bo lovil zmagovalni oder na Elizejskih poljanah.

Yatesa - njegov brat dvojček Simon je na majski dirki po Italiji nosil rožnato majico vodilnega, a jo v zadnjem tednu izgubil - bodo na največji tritedenski dirki podpirali Avstralci Luke Durbridge, Mathew Hayman, Damien Howson in Michael Hepburn, Novozelandec Jack Bauer, Španec Mikel Nieve in Južnoafričan Daryl Impey.

Na veliko razočaranje sta praznih rok ostala mladi sprinterski zvezdnik Ewan in njegov zadnji mož v sprinterskem vlaku Mezgec. Skupaj sta dirkala celotno sezono, tudi na nedavno končani dirki Po Sloveniji, saj sta načrtovala nastop na Touru, takšen načrt je bil tudi v vrhu ekipe, ko so načrtovali sezono.


Ewan je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je nadvse razočaran nad odločitvijo, ki jo je sprejela njegova ekipa. "Bil sem na poti, da bom več kot dobro pripravljen za moj debi na Tour de Franceu. V to smo z mojo sprintersko ekipo vložili veliko truda, da bi bili pripravljeni na naš veliki cilj sezone," je zapisal 23-letnik.

Vodstvo ekipe pa verjame, da lahko Adam Yates doseže svoje sanje in 29. julija na Elizejskih poljanah stopi na zmagovalni oder. "Zaupamo v Adamove zmožnosti, da bo naš pravi vodja. Letošnjo dirko bi lahko razdelili v dve polovici - nepredvidljivo prvo polovico in gorsko dirko v drugi. Izbrali smo raznoliko ekipo, ki lahko nadzoruje položaj. Poznamo moči ekipe kot celote. Ta teden smo sprejeli res težke odločitve, najtežje odkar obstajamo. Imamo 12 kolesarjev, ki so pripravljeni. Glede na naše dirkanje v tej sezoni verjamemo, da smo izbrali najboljšo skupino, ki lahko doseže zadane cilje," je obrazložitev pojasnil glavni športni direktor Matt White.

Na dirki po Franciji bosta tako nastopila dva Slovenca. Primoža Rogliča je njegova ekipa LottoNL-Jumbo že potrdila, Kristijana Korena njegova Bahrain-Merida še ne, a je svoj osmi nastop na Touru Primorec potrdil sam za STA.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike