Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 8. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale Matej Oražem

Torek, 14. 8. 2018, 10.00

5 let, 8 mesecev

Matej Oražem

Koliko sploh zasluži NK Domžale? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Matej Oražem | Matej Oražem je v dogajanje domžalskega kluba, katerega predsednik je njegov oče Stane Oražem, tesno vpet že veliko let. | Foto Vid Ponikvar

Matej Oražem je v dogajanje domžalskega kluba, katerega predsednik je njegov oče Stane Oražem, tesno vpet že veliko let.

Foto: Vid Ponikvar

Športni direktor Matej Oražem pojasnjuje, da si lahko NK Domžale v finančnem smislu dovoli približno tretjino tistega, kar imata na razpolago Olimpija in Maribor, največja tekmeca za osvojitev naslova. Koliko so rumeni zaslužili v letu 2017?

Rumena družina v Prvi ligi Telekom Slovenije dela družbo večnima tekmecema Olimpiji in Mariboru v boju za vrh, čeprav lahko svojim nogometašem ponudi bistveno manjše prejemke.

Lovro Bizjak
Sportal Najboljši strelec Domžal že v klubu, ki je razžalostil rumeno družino

"Če primerjamo plače igralcev, so razlike enormne, ker je v Domžalah večji vložek v mladinsko akademijo," je za Planet TV poudaril Matej Oražem.

Dolgoletni športni direktor domžalskega kluba je prepričan, da je prodaja igralcev ključnega pomena za obstoj kluba. To potrjujejo tudi številke. Domžale so v letu 2017 ustvarile skoraj 4,5 milijona evrov čistega prihodka. Skoraj polovico omenjenih sredstev so dobile od prodaje in posoje igralcev, prihodki od sponzorjev in oglaševanja so znašali malce več kot 0,75 milijona evrov, od prodaje vstopnic pa so zaslužile dobrih sto tisoč evrov.

Luka Zahović
Sportal Tako nora eksplozija, da je Slovenija ena najbolj vročih v Evropi

Igranje v Evropi ni poceni

Če bi se Domžale uvrstile v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo, bi domačo tekmo odigrale v Stožicah. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Če bi se Domžale uvrstile v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo, bi domačo tekmo odigrale v Stožicah. Foto: Morgan Kristan / Sportida Za letošnje nastope v Evropi, po štirih remijih so se nesrečno poslovili proti Ufi, jim bo Evropska nogometna zveza (Uefa) nakazala pol milijona evrov. "Le najem Stožic stane dobrih 30 tisoč evrov, eno potovanje nas, če potegnemo črto, stane okrog sto tisoč evrov, v primeru uspehov pa tudi nagradimo igralce," je Oražem pojasnil, kako to, da Domžalam od nagrade Uefe na koncu ne ostane prav veliko.

Več o tem, kaj je še povedal vodja kadrovske politike pri trenutno drugouvrščenem klubu Prve lige Telekom Slovenije, ki je v tej sezoni izgubil le enkrat (na gostovanju v Murski Soboti), lahko izveste v prispevku Tomaža Cudra.

Rudar Velenje
Sportal Po nori nedelji festival zadetkov tudi v ponedeljek! #video
Mura Domžale PLTS
Sportal Mura bila ogrožena le na začetku, nato je vse postavila na svoje mesto
Zlatko Zahović
Sportal Pri NK Maribor po razkritju plače Zlatka Zahovića: To ni korektno
Ne spreglejte